Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
15.12.2022
15:12
Celulozar Krško, novoletno srečanje
Foto: PK Celulozar Krško
Člani Plavalnega kluba Celulozar Krško so v torek na novoletnem druženju s podelitvijo priznanj najboljšim zaključili lansko plavalno sezono.

Plava jih skoraj 100, štirje imajo kategorizacijo OKS

KRŠKO V Plavalnem klubu Celulozar Krško pod strokovnim vodstvom petih trenerjev v osmih selekcijah plava skoraj 100 plavalcev. V klubu se lahko pohvalijo s štirimi plavalci s kategorizacijo Olimpijskega komiteja Slovenije, dva sta izpolnila pogoje za pridobivanje štipendije, skozi vse leto pa osnov plavanja naučijo med 50 in 70 tečajnikov.

Bizjak prvo ime krškega kluba

Na torkovem novoletnem druženju so podelili priznanja najboljšim. Prvo ime krškega kluba je Tim Bizjak, tudi član slovenske mladinske plavalne reprezentance. Bizjak je v lanski zimski sezoni na četveroboju reprezentanc Slovenije, Srbije, Hrvaške in BiH ugnal vso konkurenco v disciplini 200m mešano.

Z državnih prvenstev z medaljami

Celulozarji so na zimskem državnem prvenstvu v Mariboru priplavali do enajstih medalj, s poletnih državnih prvenstev so iz Ljubljane, Ravn na Koroškem in Kranja prinesli še 18 medalj. Na druženju so nagradili najboljše plavalce v minuli sezoni, poleg Bizjaka so priznanja prejeli tudi Ema Menoni, Ana Menoni, Tin Babič ter Maša Vasiljevič, Jan Kozole in Luka Ferenčak.

Uspešni tudi veterani

Veterani Marjana Nunčič, Polonca Špan, Nika Bajc, Borut Mlakar in Andrej Černelč so na zimskem državnem prvenstvu osvojili devet posamičnih medalj v absolutni konkurenci ter eno v štafeti, Petra Vrčko in Franc Čargo sta bila med najboljšimi tremi v svojih kategorijah.

Celulozar Krško, podelitev priznanj

Nestrpno pričakujejo nov bazen

Kot je na prireditvi povedal predsednik kluba Erazem Šribar, so člani upravnega odbora sodelovali pri aktivnostih in v postopku priprave osnutka idejne zasnove za nov bazen pri Stadionu Matije Gubca. Na podlagi idejne zasnove so na Mestni občini Krško pričeli s postopkom pridobitve idejne zasnove, ki je bila v letošnjem letu izbrana kot zmagovalna na osnovi javnega razpisa. Šribar je še povedal, da trenutno izbrani projektant pripravlja dokumentacijo za nadaljnje postopke. V klubu upajo, da bo projekt po izpeljanih volitvah občinskih svetnikov in župana ostal enak in da bodo v novem pokritem bazenu, ki je zastavljen kot objekt za vadbo in rekreacijo, zaplavali v letu 2024.

plavalni klub celulozar krško
krško

Pridružite se nam