Skip to main content
V Posavju 10° C Petek, 26. 2024
27.09.2022
13:25
Posavski rokometaši na EP na Madžarskem
Grafika: ePosavje.com
Selektor članske rokometne reprezentance Uroš Zorman je na reprezentančni zbor za tekmi z reprezentancama Bosne in Hercegovine ter Kosova znova povabil štiri posavske rokometaše.

V reprezentanci znova štirje Posavci

Selektor članske rokometne reprezentance Uroš Zorman je na priprave za kvalifikacijski tekmi z reprezentancama Bosne in Hercegovine ter Kosova znova povabil štiri posavske rokometaše. Na seznamu sta se znašla vratarja Urh Kastelic in Jože Baznik, desni zunanji Nejc Cehte in desno krilo Blaž Janc.

Prva tekma 13. oktobra doma, druga tri dni pozneje v Prištini

Uvodna tekma v skupini 7 proti bosanski reprezentanci Slovence čaka v četrtek, 13. oktobra, ob 20.00 v mariborski dvorani Tabor, medtem ko se bo s Kosovom merila na gostovanju v Prištini in sicer v nedeljo, 16. oktobra, ob 19.30. Poleg omenjenih reprezentanc v isti skupini nastopa še Črna gora.

Zorman: "V kvalifikacije vstopamo kot favoriti"

"Odločili smo se za igralce, ki so trenutno v najboljši pripravljenosti. Dejstvo je, da smo v žreb kvalifikacij vstopili kot eni nosilcev, zato se vanje sedaj podajamo kot favoriti. Na prvih dveh tekma ne pride v poštev ničesar drugega kot dve zmagi,« je izbiro igralcev in bližnja preizkusa komentiral selektor Zorman in v isti sapi dodal: "Zavedamo se, da smo imeli v zadnjem obdobju določene težave, da se vse ni izteklo tako, kot bi se moralo. A sam verjamem v našo kakovost in znanje."

"Kvalifikacije moramo opraviti, kot se od nas pričakuje"

Zorman pravi, da morajo Slovenci kvalifikacije opraviti tako, kot se od njih pričakuje. "Če se navežem še na januarsko svetovno prvenstvo – z vabilom smo prejeli drugo priložnost. Sedaj je na nas, da na vseh tekmah pokažemo, da je bil izpad v kvalifikacijah za mundial naš slab dan, če se lahko tako izrazim."

 

Kdo vse je na Zromanovem seznamu?

Na Zormanovem seznamu za kvalifikacijski tekmi so vratarji Jože Baznik (Nimes), Klemen Ferlin (Erlangen) in Urh Kastelic (Lemgo), krilni igralci Blaž Janc (Barcelona), Gašper Marguč (Veszprem), Tilen Kodrin (Gummersbach) in Tadej Mazej (Celje Pivovarna Laško), zunanji igralci Dean BombačBorut Mačkovšek (oba Pick Szeged), Nejc Cehte (GOG Gudme), Jure Dolenec (Limoges), Matic Grošelj (Chartres), Nik Henigman (Saint Raphael), Domen Makuc (Barcelona), Jaka Malus (Göppingen), Rok Ovniček (Nantes) in Aleks Vlah (Celje Pivovarna Laško) ter krožni napadalci Blaž Blagotinšek (Göppingen), Matej Gaber (Pick Szeged), Kristjan Horžen (Rhein-Neckar Löwen) in Stefan Žabić (Celje Pivovarna Laško).

rokomet
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi