Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
13.12.2022
11:13
Peter Šiško
Foto: RK Gorenje Velenje
Selektor članske rokometne reprezentance Uroš Zorman je izbral fante za nastop na evropskem prvenstvu na Poljskem in Švedskem v mesecu januarju. Na seznamu za prvi del priprav tudi novo posavsko ime.

Baznik, Cehte in Šiško, Janc pride po novem letu

Na tokratnem seznamu so znova trije posavski rokometaši. A za razliko od vseh dosedanjih pozivov, ko so na zboru sodelovali Baznik, Cehte in Kastelic, na seznamu ni poškodovanega Kastelica. Zorman je na priprave povabil tudi člana velenjskega Gorenja Petra Šiška.

Priprave bodo potekale v dveh delih

Priprave izbrane vrste bodo sicer potekale v dveh delih. V uvodnem se bodo najboljši slovenski rokometaši med 26. in 30. decembrom v Zrečah, trinajst rokometašev s priprav bo nato sodelovalo po novem letu v Ljutomeru.

Kdo je povabljen na prvi del priprav?

Na prvem delu priprav bodo sodelovali vratarji Jože Baznik, Urban Lesjak in Gal Gaberšek, krilni igralci Staš Slatinek Jovičić, Tadej Mazej, Tim Cokan in Urban Pipp, zunanji igralci Nik Henigman, Aleks Vlah, Aleks Kavčič, Domen Makuc, Rok Ovniček, Peter Šiško, Nejc Cehte, Jure Dolenec, Tadej Kljun in Grega Krečič ter krožni napadalci Jernej Drobež, Lan Grbič, Darko Stojnić in Stefan Žabić. Po novem letu se bodo izbranim rokometašem pridružili še Blaž Blagotinšek, Dean Bombač, Klemen Ferlin, Kristjan Horžen, Blaž Janc, Tilen Kodrin, Borut Mačkovšek in Domen Novak.

Priprave so tik pred vrati

"Prihaja čas, ki je zaradi praznikov nekoliko čarobno obarvan. A kot smo že navajeni, za nas pravih praznikov ne bo. Priprave so tik pred vrati, tudi svetovno prvenstvo se bliža s svetlobno hitrostjo. Vsi oba dogodka že nestrpno čakamo," je na novinarski konferenci povedal Uroš Zormna. In nadaljeval, "da se bo osmerica pripravam pridružila šele januarja, zato smo na tokratno akcijo povabili več rokometašev. S tem širšim naborom bomo tako lahko tudi v decembru normalno opravljali treninge in se pripravljali na tekme svetovnega prvenstva."

"Na mlajše igralce računamo v prihodnosti"

Zorman pravi, da bodo decembrski treningi pomembni tudi za reprezentančno prihodnost, saj bo na njih sodelovalo kar nekaj mlajših igralcev, ki bodo prvič na pravih članskih pripravah. "Na te mlajše igralce računamo v prihodnosti, v Zrečah pa bodo napravili prve korake k uvajanju v sistem A-reprezentance," dodaja.

V drugem delu dve pripravljalni tekmi

V drugem delu priprav bo slovenska reprezentanca odigrala dve pripravljalni tekmi z Madžarsko.  Prva bo na sporedu v četrtek, 5. januarja, ob 18. uri v dvorani ŠIC Ljutomer, druga pa dva dni za tem ob 16.00 v Veliki Kaniži, ki leži slabih 30 kilometrov za slovensko-madžarsko mejo.

Proti Poljski potujejo 10. januarja, dva dni pozneje prva tekma

Na pot proti Katovicam, kjer Slovence čakajo prve tri tekme med svetovno elito, se bo reprezentantje podali 10. januarja. Dva dni za tem, v četrtek, 12. januarja jo v skupini B čaka prva tekma, na kateri se bo ob 18. uri pomerila s Savdsko Arabijo. Po dnevu premora se bo v drugem krogu ob 20.30 pomerila z gostitelji Poljaki, za zaključek prvega dela prvenstva pa Slovence v ponedeljek, 16. januarja, ob 18.00 čaka še dvoboj s Francijo.

rokomet
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja