Skip to main content
V Posavju 8.2° C Četrtek, 25. 2024
22.05.2022
00:40
NK Krško : NK Brežice, derbi
Foto: ePosavje.com
36. krog 2. slovenske nogometne lige. Zadnji krog. In derbi vseh derbijev. Krčani proti Brežičanom na Stadionu Matije Gubca v Krškem za obstanek v 2. ligi. Brežičani se selijo v 3. ligo.

NK Krško : NK Brežice 1919 Terme Čatež
2:1 (2:0)

Semafor:

  • 1:0 - 39. minuta - Koritnik (NK Krško)
  • 2:0 - 46. minuta - Ikwuemesi (NK Krško)
  • 2:1 - 70. minuta - Kordić-Gružić (NK Brežice)

NK Krško:
Ribič, Zukić, Baskera (od 92. Jurčec), Đurak (od 68. Stopar), Koritnik, Dušak, Doumbia, Gavrić, Zaidan, Ikwuemesi, Pinelli.

NK Brežice:
Banić, Vujčić, Kocjančič (od 31. Ruedl), Muzaferović (od 46. Kordić-Gružić), Šantek, Brekalo, D. Brkić (od 73. Juhart), Kudumija, T. Brkić, Mrvič, Sivonjić (od 59. Perišić).

Derbi vseh derbijev

Krčanom je bila dovolj že točka, Brežičani so potrebovali 

KRŠKO V posavskem derbiju je Krčanom zadostovala že točka, Brežičani so nujno potrebovali zmago. Derbi je na Gubca v sobotnem soparnem popoldnevu privabil "čez prste" 500 gledalcev in z dinamično igro upravičil naziv derbija. Brežičani so v 31. minuti ostali brez poškodovanega kapetana Kocjančiča, osem minut pozneje je po odbitku Ikwuemesija gostujočega vratarja Banića premagal Koritnik, Krčana pa sta v prvi minuti sodnikovega dodatka zamenjala vlogi in domači so na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

V drugem delu bolj živahno

V nadaljevanju tekme so si nogometaši obeh ekip priigrali nekaj odličnih priložnosti, v 71. minuti so gostje znižali rezultat, po podaji iz kota je Ribiča premagal Kodrić-Gružić. Na drugi strani so imeli Krčani dve skoraj identični priložnosti, a je Koritnik v obeh primerih streljal mimo leve vratnice vratarja Banića. Krška obramba je do konca srečanja zdržala in veselje na zelenici se je lahko začelo.

nogomet
nk krško
krško
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja