Skip to main content
Torek, 16. april 2024
25.02.2022
10:39
Nogometna tržnica - Žiga Jurečič
Grafika: ePosavje.com
Na ePosavje.com spremljamo dogajanje na nogometni tržnici v zmskem prestopnem roku. Kdo je in še bo pred novo sezono zamenjal klub? Zadnje informacije v nadaljevanju novice.

NOGOMETNA TRŽNICA - ZIMA 2022

PETEK, 25. FEBRUAR 2022

(09:26) Še dve registraciji

Na 16. seji Registracijske komisije Nogometne zveze Slovenije so krški in brežiški nogometaši dobili še dva igralca. Brežičani so registrirali Tiborja Banića (22), nekdanji član Aluminija bo igral do 31. decembra 2022. Nekdanji član Mure David Đurak (21) ima od 24. februarja pravico nastopa za NK Krško.

PETEK, 18. FEBRUAR 2022

(12:52) Koritnik znova v Krškem

V Nogometnem klubu Krško so registrirali nekaj novih imen, med katerimi je najbolj znan Gašper Koritnik. Nekdanji član Krškega, pa nato Celja in Krke se zdaj vrača na Gubca. Krčani so sicer v četrtek registrirali 9 novih imen, 25-letni Jovan Koprivica prihaja na posojo iz Mure, Nemanja Gavrić bo v Krškem igral kot posojeni igralec Olimpije, iz NK Kustošija prihaja Ante Špoljarić.

(12:34) Jurečič se vrača v Posavje

Po četrtkovi seji Registracijske komisije Nogometne zveze SLovenije je nekaj novih prestopov. Matteo Tomiček se je Krškega seli k Iliriji, v ND Posavje Krško prihajajo Žiga Jurečič (iz Novega mesta), Tim Perše (ŠD NŠ Bela krajina) in Mihael Tomić (HNK Đakovo Croatia).

Tarik Bagola

SREDA, 16. FEBRUAR 2022

(09:28) Torek je bil kar živahen

Torkova 12. seja Registracijske komisije Nogometna zveza Slovenije je bila kar živahna. Nekdanji član NK Krško (in po novem NK Mura) Tarik Bagola se seli v ND Beltinci, Brežičani so registrirali tri novince - od 16. februarja imajo pravico nastopa Hasan Muzaferović, Mateo Smiljanić in Patrik Štajcer.

Vidmar v Kranj, Bubnjević v Novo mesto

Še dva, zdaj že nekdanja Krčana, sta našla novi sredini. Ognjen Bubnjević se je preselil h Krki v Novo mesto, Primož Vidmar pa v NK Sava Kranj. Najbolj odmeven prestop tega tedna je selitev Dareta Vršiča iz kranjskega Triglava v MNK Izola.

ČETRTEK, 10. FEBRUAR 2022

(14:05) Brežičani podpisali pogodbe s tremi novinci

V Nogometnem klubu Brežice so nedavno podpisali pogodbe s tremi novinci. Do obstanka v 2. slovenski nogometni ligi bodo pomagali nekdanji član HNK Rijeka in NK Fužinar igralec Matej Šantek, nekdanji član NK Rogaška in NK Šmartno ter krilni napadalec Hasan Muzaferović, tretji 22-letnik v brežiški ekipi pa je vratar Tibor Banić.

SREDA, 9. FEBRUAR 2022

(10:11) Krčani registrirali tri novince

Na 9. seji registracijske komisije Nogometne zveze Slovenije so potrdili tri novince, ki bodo lahko nastopili v zelenem dresu krškega drugoligaša. Med njimi je tudi eno znano ime, iz novomeške Krke se je v Krško preselili obrambni igralec Marko Dušak. 32-letni Hrvat je namreč na Gubcu že igral v času krške prvoligaške pravljice. Poleg Dušaka sta nova člana še 21-letni Matteo Pinelli (20) iz kluba Vis Pesaro Dal 1898 SRL in 20-letni Vladimir Vukšič (IFK Tumba FK).

PONEDELJEK, 7. FEBRUAR 2022

(08:47) Luka Kerin je našel nov klub

Krčan Luka Kerin je našel nov klub, iz Celja se je preselil k NK Bravo. Kot so sporočili iz kluba, je krilni napadalec z ljubljanskim klubom sklenil sodelovanje do konca sezone 2023/2024.

PETEK, 4. FEBRUAR 2022

(07:52) Đapo posojen v Novo mesto

Poročali smo, da je Brežičan Jan Đapo podpisal pogodbo z murskosoboško Muro. Muraši so 19-letnika "vrnili" na posojo v Novo mesto, kjer je igral do selitve v Mursko Soboto. Kot je razvidno iz zapisnika registracijske komisije Nogometne zveze Slovenije, bo Đapo na Portovalu igral do 30. junija letos.

ČETRTEK, 3. FEBRUAR 2022

(13:13) Ogrinec v Avstrijo

Nekdanji član NK Krško in nazadnje član NK Bravo Sandi Ogrinec se je preselil v avstrijsko Bundesligo k ekipi WSG Tirol, je razvidno iz zapisnika Nogometne zveze Slovenije. Donedavni član NK Brežice 1919 Marko Mitrović se je preselil v SAK Klagenfurt, nove sredine pa je poiskalo pet nekdanjih članov NK Krško. Rocco Ćoza bo igral na Cipru pri Alki Oroklinisu, Kristijan Stanić za NK Jadran - LP Ploče, Mateo Barać za NK Urania - Baška voda, Boško Bošković je novi član zagrebškega Dinama, Martin Vrdoljak pa NK NASK Našice. V zapisniku še piše, da se je Marko Jakolić iz ND Posavje Krško preselil v švicarski FC Visp, Igor Blažinčič (prej ND Posavje Krško) je novi član avstrijske ekipe Übelbach.

TOREK, 1. FEBRUAR 2022

(10:17) Marko Zalokar dobil konkurenco na vratarskem mestu

Mura je priprave v Turčiji zaključila z dvema kadrovskima novicama. Žiga Kous je podaljšal pogodbo s črno-belimi, Marin Ljubić pa je zaostril konkurenco na položaju čuvaja soboške mreže. "Poškodba Matka Obradovića nas je prisilala v to, da smo bili primorani poiskati novo rešitev med vratnicama. Marin je vratar, ki je že pokazal svoje kvalitete, a je še naprej željan dokazovanja. Verjamemo, da smo v njem našli dobro rešitev," je o nekdanjem vratarju Hajduka dejal športni direktor Denis Rajbar.

PETEK, 28. JANUAR 2022

(10:26) Za Radečana se zanimajo tudi v italijanskem velikanu?

Po pisanju italijanskih medijev se za Radečana Benjamina Šeška zanimajo tudi pri italijanskem velikanu Romi. Jose Mourinho je svojimi skavti po poročanju La Republice na seznam potencialnih okrepitev dodal 23-letnega Angleža Stephya Mavidiija in 18-letnega Radečana, za katerega pišejo, da je pri mnogih v nogometnem svetu prepoznan kot novi Haaland, sijajni norveški golgeter v (zaenkrat še) dresu Borussie iz Dortmunda (Nemčija).

Ugibanja, ugibanja ...

Veliko ugibanj je namreč sprožila fotografija zastopnika Benjamina Šeška Elvisa Bašanovića v pisarnah Rome, ob napisu AS Roma in pred simbolom kluba, volkuljo.

Jan Đapo

SREDA, 26. JANUAR 2022

(08:42) Đapo in Bagola tudi uradno člana Mure

Jan Đapo in Tarik Bagola sta tudi uradno člana murskosoboške Mure, je razvidno iz zapisnika registracijske komisije Nogometne zveze Slovenije. Državni prvaki iz Prekmurja so ob tem registrirali tudi Gregorja Balažica. 

(08:30) Kudumija v Brežicah

Iz Beltincev se v Brežice seli 23-letni Hrvoje Kudumija.

TOREK, 25. JANUAR 2022

(07:46) Drkušić Slovenijo zamenjal za Rusijo

Nekdanji član mlajših selekcij krškega kluba Vanja Drkušić je zamenjal klubsko sredino. Zdaj že nekdanji kapetan ljubljanskega prvoligaša NK Bravo se je preselil v prvo rusko ligo k moštvu Soči. Rusi so prestop že objavili na svojih spletnih kanalih. 

"NK Bravo mi je dal priložnost, da se razvijem kot nogometaš in tudi kot oseba"

"Zaključuje se obdobje v moji karieri, ki mi bo za vedno ostalo v lepem spominu. NK Bravo mi je dal priložnost, da se razvijem kot nogometaš in tudi kot oseba. Skoval sem prijateljstva, ki bodo ostala za vedno. Vsako minuto, ki sem jo  preživel na igrišču, oblečen v dres Brava, mi je bila čast in neizmerno veselje. Rad bi se zahvalil vsem, ki so bili vpleteni v mojo zgodbo pri NK Bravo. Moji ekipi pa želim obilo sreče v nadaljevanju sezone. Hvala za vse," je ob obhodu iz Ljubljane povedal Drkušić.

PFC Sochi

Rusi na prvenstveni lestvici trenutno zasedajo 3. mesto, v NK Bravo pa pravijo, da se je Drkušič s prestopom v PFC Sochi uvrstil na seznam 10 največjih prestopov v zgodovini ljubljanskega kluba.

PETEK, 21. JANUAR 2022

(10:59) V lovu na Benjamina tudi Tottenham?

Benjamin Šeško je vroča žemljica, kot radi rečemo. Za 18-letnega Radečana, člana rdečih bikov iz Salzburga, se zanimajo največji evropski klubi. Potem, ko so interes pokazali v italijanskem Laziu, se zdaj v lov na nekdanjega člana Krškega in Domžal podaja tudi Tottenham. Po poročanju Sport Italia bi bili za mladeniča, v 24 nastopih je za Salzburg dosegel sedem zdetkov in šest asistenc, pripravljeni odšteti 15 milijonov evrov.

SREDA, 19. JANUAR 2022

(07:59) Vuklišević iz Domžal v Celje

Celjski nogometaši so pred nadaljevanjem prvenstva v 1. slovenski nogometni ligi okrepili obrambne vrste, v torek so namreč na Nogometni zvezi Slovenije registrirali novega člana. Nekdanji član (tudi) NK Krško Damjan Vuklišević se je iz Domžal preselil v Celje.

(eP)

nogomet
nogometni klub brežice
nk krško
brežice
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja