Skip to main content
V Posavju 5.8° C Sreda, 24. 2024
07.03.2023
19:47
Stadion Matija Gubec, Krško
Foto: arhiv ePosavje
Poročali smo že, da sta se pred nadaljevanjem prvenstva v 2. slovenski nogometni ligi dva krška nogometna kluba združila pod imenom NK Krško.

Združitev obeh nogometnih klubov

KRŠKO "Združitev članskih ekipi čez zimo in ekip U19 sta prva koraka do postopnega poenotenja nogometa v Krškem," pravijo v klubu in dodajajo, da bosta pri vseh ostalih mlajših selekcijah še vsaj do konca letošnje sezone 2022/2023 oba nogometna kluba - NK Krško in NK Posavje Krško - nastopala ločeno. V Krškem si ob tem želijo, da bodo v naslednjo sezono (ali pa najkasneje v sezoni 2024) vstopili kot enoten klub.

Spremembe v upravnem odboru

Še pred združitvijo ekip na pomladanski skupščini napovedujejo spremembe v upravnem odboru kluba. "Ključni vlogi imela gospodarstvo in nogometna stroka. Po sklenitvi pogodbe, ki bo točno določila, kako se bo saniral dolg NK Krško, bo NK Krško dobil tudi novega predsednika," napovedujejo v klubu. V enem od intervjujev so predstavili novega športnega direktorja, to je postal 21-letni Maks Gantar. "Z Rokom Zorkom in Slavišo Dvorančičem sem sodeloval že prej, pri Krškem in kasneje pri Posavju. predstavljena mi je bila nova zgodba, ki se mi je zdela zanimiva, sama trenerja pa sta poznala moje ozadje in kasneje smo se vse dogovorili," je Gantar povedal v intervjuju za snportal.

Želijo postati "močan center slovenskega nogometa"

V klubu še napovedujejo, "da bo vodilo združenega kluba sovpadalo s filozofijo, ki je v zadnjih dveh desetletjih prinesla številne uspehe krške nogometne šole – s strokovnim in dolgoročnim delom domačih trenerjev z domači igralci ter z vzdržnim finančnim modelom znova postati močan center slovenskega nogometa."

Za točko proti Triglavu zmanjkal zadetek

V zadnji tekmi 19. kroga 2. slovenske nogometne lige je članska ekipa NK Krško v nedeljo gostila ekipo Triglav Kranj in izgubila z rezultatom 1:2 (0:1). Za goste je v 41. in 62. minuti zadel Čadež, v 77. minuti je na 2:1 znižal kapetan domačih Zakrajšek. V nedeljo Krčani gostujejo na Ravnah na Koroškem.

krško
nk krško
nogomet

Pridružite se nam

Poglejte tudi