Skip to main content
V Posavju 5.7° C Torek, 23. 2024
27.03.2023
18:34
Odbojkarice POK Krško
Foto: POK Krško
Odbojkarice Posavskega odbojkarskega kluba Krško so v soboto postale prvakinje 3. državne odbojkarske lige zahod in se s tem uvrstile v 2. državno odbojkarsko ligo. Bili smo na zadnji tekmi.

Naslednje leto v Krškem 2. liga

KRŠKO Za odbojkaricami Posavskega odbojkarskega kluba Krško je uspešna sezona v 3. državni odbojkarski ligi zahod. Po šestnajstih krogih so zabeležile 15 zmag in zgolj en poraz. Kot prve na lestvici bodo v naslednji sezoni igrale v drugi ligi. V soboto so na zadnji tekmi v tretji ligi gostile ekipo Vital Ljubljana II in po koncu sezone še zmagoslavno dvignile pokal.

V zadnji tekmi boljše od drugouvrščene ekipe lige

Krške odbojkarice so letošnjo sezono zaključile s še eno zmago. Gostile so ekipo iz Ljubljane ter z rezultatom 3:1 v nizih zasluženo dvignile pokal. Da so prvakinje tretje državne odbojkarske lige zahod je bilo sicer jasno že pred nekaj tedni. Tokratno tekmo pa so odigrale s svojimi največjimi konkurentkami.

"Pokazale smo, zakaj smo 2. liga"

Kapetanka Lea Štefanič je po tekmi povedala, da so bile Ljubljančanke - sobotne nasprotnice - najtežji tekmec. "Niso nam pustile niti eno točko, tako da smo se morale boriti. Vzele so nam prvi niz. Pokazale so, da so se prišle boriti in nam odvzeti to slavo na koncu, da bi tretjo ligo lahko zaključile z zmago. Nismo se dale, pokazale smo, zakaj smo 2. liga." Soigralka Sara Maričič je dodala, da so tudi Ljubljančanke prišle v Krško z željo po zmagi. "A se je videlo, kdo je boljši. Zdi se mi, da smo si bolj želele in to je bilo res nekaj od srca," je še dodala.

"Pokazalo se je, da smo kvalitetnejša ekipa in da igramo s srcem"

Po tekmi je bil vesel tudi trener članske ekipe Matija Petrič. "Poznalo se je, da smo že osvojili zastavljen cilj in je bilo malo krča, nepotrebne nervoze. Na koncu se je pokazalo, da smo kvalitetnejša ekipa in da igramo s srcem. Ko so nas navijači začeli malo bolj vzpodbujati, se je vse poklopilo kot čez celo sezono. Res je bil užitek - na klopi, na igrišču in upam, da tudi gledalcem na tribuni."

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

2. liga? "Me smo pripravljene," pravijo Krčanke

Krške odbojkarice so si že ob začetku sezone zadale cilj, da naslednjo sezono zaigrajo v drugi ligi. "Zelo bi pohvalil punce. Vse je odraz treningov in odnosa, res so si pomagale. Tudi ko nismo bili popolni, so garale ena za druge in mislim, da bi moral biti zgled, temelj za v prihodnje. Da tudi če nisi povsem kompleten... 15 tekem, en poraz. Tudi tisti poraz je bil minimalen, tako da pohvale in mislim, da je 1. mesto zasluženo v Krškem," je pripomnil trener Petrič.

"Res je bilo lepo v tej sezoni"

Kapetanka Štefanič je vesela, da se je zbrala takšna ekipa punc, ki so skrbele druga za drugo od začetka do konca. "Res je bilo lepo v tej sezoni." Že kmalu jih torej čaka novo poglavje in nanj so, kot pravijo, pripravljene. "Prvo leto v višji je zmeraj težko obstati, a verjamem, da so punce tako močne in motivirane, da bo 2. liga še dolgo v Krškem. Če ne 2. liga, pa morda čez nekaj let še kaj več."

Z domačimi igralkami

In kaj prinaša prihodnost? V 2. ligi bodo igrali z domačimi igralkami, dodaja Petrič. "S kakšno okrepitvijo morda napademo tudi najvišja mesta, prvo polovico. Tudi takšen bo pravi razvoj mlajših igralk."

odbojka
krško
pok krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja