Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
03.11.2022
08:55
Strelski klub Brežice, nova sezona
Foto: Strelski klub Brežice
S prvim od šestih turnirjev se je v soboto in nedeljo v Ljubljani začelo ligaško tekmovanje za pokal Slovenije v športnem strelstvu v 10-metrskih disciplinah sezone 2022/23.

Odličen start Brežičanov v novo sezono

LJUBLJANA Brežiške strelke in strelci so se vrnili nasmejani, saj so jim nastopi v zelo zahtevni konkurenci odlično uspeli.

Članska prvoligaška ekipa, okrepljena z eno najbolj obetavnih evropskih mladink Saro Ščuri, je v nedeljo osvojila 2. mesto, njen najboljši posameznik David Rožman pa je bil z doseženimi 562 krogi od 600 možnih vsega en krog prekratek za uvrstitev v finalne boje za kolajne. Zelo dobro je nastopil tudi tretji član ekipe Gregor Kuhar, ki je tako kot Sara zadel 556 krogov. Sara Ščuri, letos osma v Evropi, je v soboto nastopila še med mladinkami in bila z izenačenim osebnim rekordom 564 krogov znova razred zase. Drugo mesto je zasedla njena klubska kolegica Lara Zorko. Zelo blizu stopničkam je bil v svojem krstnem nastopu med kadeti komaj 14-letni Martin Urek, ki je s četrtin mestom lepo zaokrožil enega najbolj uspešnih uvodov Brežičanov v novo prvenstveno sezono doslej.

Fotogalerija (Foto: Strelski klub Brežice):

Sevničani na 5. mestu

Od ostalih zastopnikov jugovzhodne regije so se najvišje zavihteli Sevničani, ki so v postavi Mojca Kolman, Filip Pečečnik in Aleš Mitja Janc v 1. članski ligi zasedli 5. mesto. Pri tem ne gre prezreti, da je odlični Pečečnik še kadet.

E.S.

brežice
strelski klub brežice
strelstvo

Pridružite se nam

Novice iz Posavja