Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
13.09.2022
09:02
Športofešta 2022
Foto: ePosavje.com
V sredo je bilo na Osnovni šoli Jurija Dalmatina Krško precej živahno, gostili so Športofešto, ki jo vsako leto organizira Športna zveza Krško. Otroci se lahko preizkusijo v različnih športih.

Športofešta 2022

KRŠKO Skozi prikaz vadbe in aktivnosti tako na zunanjih igriščih kot v notranjih prostorih so se otrokom predstavila številna športna društva. Učenci osnovnih šol Jurija Dalmatina in dr. Mihajla Rostoharja so se na Športofešti lahko preizkusili v raznolikem naboru športov.

Borilni šport, kajak, tenis, frizbi

Ivan Širola iz Judo kluba Krško pravi, da otroci v judu dobijo vsestranski razvoj. "Naučijo se koordinacije v prostoru, naučijo se delovati v skupino, krepijo telo in vse ostalo, kar otrok rabi." Na Športofešti so predstavili še en borilni šport, karate.

"Kajak je zelo zabaven šport"

Pestro je bilo tudi na zunanjih igriščih, kjer so predstavili tudi tenis. Dilan sicer tenis dobro pozna, saj ga trenira že nekaj let. Nad njim je skušal navdušiti svoje sošolce, no, podobno vlogo je odigral tudi Lovro, ki se ukvarja z veslanjem v kajaku. "Kajak je zelo zabaven šport, še posebej, ker lahko delaš veliko stvari. Lahko se pelješ po norih rekah, po mirni vodi, lahko tudi malo plavaš. Ful je dober," dodaja.

Mažoretke

Ustavili smo se na postaji Mažoretnega kluba Baton, v vrtenju palice se je preizkusil tudi petošolec Anže, ki nam je zaupal, da je bilo zabavno, a hkrati težko. Učenci so se učili tudi lovljenja in podajanja frizbija. Predstavil jim ga je Jan Kuselj, ki se s tem športom ukvarja sedem let in je bil član tako članske kot mladinske reprezentance. "Všeč mi je, da je šport drugačen. V frizbiju ni sodnikov, vse se sami zmenimo, velja "spirit of the game", duh igre. To se mi zdi, da se pri otrocih zelo pozna, odraslo reagirajo na situacije, ki se zgodijo na igrišču in izven njega."

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

V Krškem se je predstavilo 15 športov

Predsednik Športne zveze Krško Luka Šebek pravi, da Športofešto izvajajo pet let, hkrati pa izvajajo tudi druge predstavitve športov po krški občini. "Vsaki šoli v občini Krško predstavimo športe, danes smo na šoli v Krškem in je malo večja prireditev. Predstavlja se 15 športov, skozi ostale dni, kot sem omenil, pa tudi 20 in več," dodaja.

Zanimanja za šport je

Po opažanjih in izkušnjah sogovornika, pa zanimanje za široko paleto športnih zvrsti kažejo predvsem mlajši otroci. Sicer pa so v Športni zvezi Krško vključeni v različne projekte, ki so namenjeni povečanju telesne aktivnosti tako mladostnikov kot odraslih.

šport
športna zveza krško
krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam