Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
25.12.2022
18:27
Decembrsko dogajanje
Foto: Plesni klub Lukec Krško
Za plesalci Plesnega kluba Lukec je pestro decembrsko plesno dogajanje, ki se je začelo z udeležbo na plesnem festivalu Dance Fest Novo Mesto.

Decembrsko plesno dogajanje

Novo mesto

Plesni festival je potekl v soboto, 10. decembra 2022, v Športni dvorani Leona Štuklja. Festivala se je udeležilo 70 plesalcev iz PK Lukec Krško in Brežice. Elitno srebrno priznanje je v kategoriji urban male skupine člani osvojila skupina METANOIA - SODIŠČE, srebrno priznanje skupina Gang v kategoriji urban formacije člani, skupini MADNESS in XPLOSION v kategoriji urban formacije mladinci, elitno bronasto priznanje pa je med urban male skupinami pionirjev prejela skupina NEVERMIND. V gala večer festivala so se uvrstile kar 3 skupine Lukca in sicer Metanoia, Gang in Madness, ki so si na koncu priplesale 4., 7. in 8. mesto.

Zagreb

Že naslednji dan, v nedeljo, 11. decembra 2022, je v Kristalni dvorani hotela The Westin v Zagrebu potekal tradicionalni Zagreb Christmas Ball, ki pa se ga je udeležilo kar 105 Lukčevih plesalcev iz Krškega in Brežic. Tudi v Zagrebu so imeli Lukci kar tri predstavnike na gala večeru in sicer prav tako skupine Metanoia, Gang in Madness, ki pa so osvojile 4., 5. in 10. mesto

Prvo mesto so osvojile skupine WORMS CREW, MADNESS, GANG in 1. mesto: METANOIA, 3. mesto skupini XPLOSION in SWEETS, 4. mesto pa skupina MARS COLONY.

Fotogalerija (Foto: Plesni klub Lukec Krško):

Novoletne produkcije

Plesalci so leto 2022 zaokrožili s tradicionalnimi novoletnimi produkcijami in sicer v Sevnici, Krškem in Brežicah, kjer se je predstavilo okoli 600 plesalcev velike Lukčeve plesne družine. Plesno predstavo z naslovom Zimske radosti so v prijetni zgodbi scenarista Luke Vodlana povezovale Naomi Urbanč, Adna Sivac, Ena Resnik, Penelopa Brečko, Nasja Perec in Lara Pirc. Plesalci so predstavili vse plesne stile, ki se redno izvajajo v klubu, to so poleg otroških programov tudi step, jazz, hip hop, standardni in latino plesi ter orient.

V ponedeljek, 19. decembra, je v Športni dvorani Sevnica zaplesalo 150 plesalcev, ki obiskujejo klubske programe PK Lukec Sevnica in programe plesnega krožka na OŠ Sevnica, Krmelj, Studenec in Boštanj. V torek, 20. decembra, je v športni dvorani Srednje šole Krško v dveh delih zaplesalo 270 plesalcev, ki obiskujejo klubske programe v Krškem ter programe plesnega krožka na OŠ Krško, Senovo, Koprivnica in Raka. Drugi del krške novoletne produkcije je nosil poseben naslov in sicer Vihar štirih desetletji, s katerim smo obeležili in počastili 40 let dela Dušana Vodlana na plesnem področju v Posavju. V enourni predstavi so poleg domačih plesalcev zaplesali še gostje iz plesnega studia Igen iz Celje pod mentorstvom Eve Jankovič, ki je tudi vodila prireditev in nas popeljala skozi viharnih 40 let Dušanovega delovanja v Posavju. Prireditev je popestrila tudi posebna gostja, baletna plesalka, Afrodita Siljanoska iz Makedonije.

Zadnje dejanje pestrega decembrskega plesnega dogajanja je potekalo v Športni dvorani Gimnazije Brežice in sicer v sredo, 21. decembra, kjer je nastopilo 180 plesalcev, ki obiskujejo klubske programe v Brežicah in programe plesnega krožka na OŠ Kapele in Bizeljsko. Ob koncu so podelili tudi posebne priznanja in sicer so za 5-letno aktivno delovanje v društvu priznanje prejeli Stella Kovačič, Livia Meze, Lara Pirc, Nasja Perec, Patricija Sotlar, Mia Marinčič, Izak Žorga Dulmin, Zarja Sevšek, Tinkara Kranjčevič, Manca Ančimer, Tina Vahčič, Anja Pibernik, Darinka Mavsar, Maja Žorga Dulmin in Nejc Žorga Dulmin. Bronasto priznanje za 10-letno aktivno delovanje v društvu so prejeli Naja Pungerčič, Ema Zildžovič, Svit Sevšek, Neja Pacek, Stella Resnik, Valentina Pirc, Dea Micić, Miha Poznič in Vanesa Krenker.

Bronasto priznanje za izjemne tekmovalne dosežke v letu 2022 pa so prejele Ema Rožman, Nuša Kostrevc, Lena Vintar, Nina Pacek, Ula Rabič Zalokar, Zarja Sevšek in Ema Drenik za osvojeno 4. mesto na IDO svetovnem prvenstvu v kategoriji street dance show male skupine mladinci, ki je potekalo meseca septembra na Poljskem ter Manca Ančimer, Valentina Pirc, Maruša Grmšek, Stella Resnik, Tjaša Aleksandra Komočar, Zala Popijač in Ema Zildžovič za osvojeno 5. mesto na IDO svetovnem prvenstvu v kategoriji street dance show male skupine člani, ki je potekalo meseca septembra na Poljskem. Vodstvo kluba se je ob koncu zahvalilo tudi vsem mentorjem, ki so v letu 2022 skrbeli za dobro počutje, napredek in uspehe Lukčevih plesalcev in sicer: Romana Korber, Dajana Pungaršek, Vesna Stevanović, Dea Micić, Vanesa Krenker, Žana Colarič, Miha Poznič ter Luka in Sebastijan Vodlan.

plesni klub lukec
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja