Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
24.05.2023
08:12
Plesalci Lukca odlični na dveh tekmovanjih
Foto: Plesni klub Lukec
Za Lukčevimi plesalci je ponovno tekmovalno obarvan vikend. Plesalci in Krškega, Brežic in Sevnice so se udeležili kar dveh tekmovanj.

Plesalci Lukca minuli vikend na dveh tekmovanjih

Novo mesto

V ospredju je bilo državno prvenstvo v organizaciji Plesne zveze Slovenije, ki je tokrat potekalo v Novem mestu. V petek, na prvi tekmovalni dan, je bila na sporedu Street disciplina. Med Street članskimi malimi skupinami je Lukčeve barve zastopala skupina Metanoia v sestavi Zala Popijač, Ema Zildžovič, Tjaša Aleksandra Komočar, Stella Resnik, Manca Ančimer in Valentina Pirc, ki si je v močni konkurenci s koreografijo Nepremičnina priplesala naslov državnih podprvakinj. Prav tako med Street malimi skupinami se je mladinska skupina Newsies razveselila odličnega 6. mesta. Skupina Nameless s koreografijo Alpinisti si je med mladinskimi street formacijami priplesala 12. mesto. Tekmovalni dan so zaključili člani, ki so si v kategoriji Street članske formacije priplesali 4. mesto. Lukčevi plesalci so se predstavili tudi v nedeljskem delu, ko je bila na sporedu kategorija Mladinske hip hop formacije. Skupina Madness si je priplesala polfinale in na koncu osvojila 11. mesto, brežiška skupina Xplosion je osvojila 16. mesto.

Zadar

Sobota je bila plesno obarvana za plesalce iz Krškega in Sevnice, ki so se odpravili na Mednarodni plesni festival v Zadru. Domov so se vrnili z odličnimi rezultati in polni čudovitih vtisov. Skupina Future je zasedla 1. mesto med otroškimi hip hop formacijami, Sweets so osvojili 5. mesto v kategoriji MTV dance formacije otroci, sevniška skupina Flow masters pa 2. mesto v kategoriji Street dance male skupine mladinci. "Lukci so ponovno dokazali, da sodijo v sam vrh tako na državnem nivoju, kot tudi izven naših meja, za kar gredo posebne čestitke in zahvala vsem plesalcem in trenerjem Dei Micić, Vanesi Krenker, Mihi Pozniču in Luki Vodlanu za trdo delo in odlične nastope skozi celotno sezono," so zapisali.

Fotogalerija (Foto: Plesni klub Lukec):

plesni klub lukec
krško
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam