Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
30.12.2022
17:57
Šeško, gol proti Norveški
Foto: NZS
Letošnje leto nam je dokončno prineslo potrditev - tudi posavski nogometaš lahko s trdim delom in talentom pride na naslovnice največjih spletnih časopisov. Benjamin Šeško je pokazal, kako.

Posavski šport v letu 2022

Benjamin Šeško. Kdo? Benjamin Šeško!

V letošnjem letu smo končno dobili potrditev - Radečan Benjamin Šeško je pri svojih 19 letih pokazal in dokazal, da je s trdim delom in talentom možno vse. Z dobrimi predstavami v reprezentančnem dresu in nepozabnim zadetkom na severu Evrope je potrdil status prvega napadalca slovenske članske nogometne reprezentance. In ne samo to, z dobrimi igrami v dresu avstrijskih rdečih bikov je bil celo na radarju najboljših in najbogatejših evropskih nogometnih klubov. Dalj časa so ga povezovali s prestopom v Manchester United, po veliko ugibanjih pa je oznanil, da se v novi sezoni seli k nemški podružnici rdečih bikov v Leipzig. Ime in priimek, ki si ga velja zapomniti za (vsaj) naslednjih 15 let.

Končana švicarsko-krška saga

Posavske dogodke ob nogometnih zelenicah je novembra popestrila informacija, da se je po štirih letih končala zgodba s prekinitvijo sodelovanja s ti. "Švicarji" v prvoligaških časih krškega nogometnega kluba. Decembra so v Mestnem muzeju Krško odprli razstavo ob 100-letnici nogometa pod Sremičem in to v času, ko se ekipa v 2. slovenski nogometni ligi bori za obstanek. Pred marčevskim nadaljevanjem prvenstva so na zadnjem, 16. mestu drugoligaške lestvice.

Eksplozija posavske odbojke

Da se v Posavju dobro dela tudi na odbojkarskih igrišč, kažeta pozitivni zgodbi iz Krškega in Kostanjevice na Krki. Kostanjeviški odbojkarji so se letos iz 2. državne odbojkarske lige uvrstili v 1. B slovensko odbojkarsko ligo, kar je za največji športni klub v eni najmanjših slovenskih občin gotovo športni dogodek leta, če ne desetletja. Nagrade za odlično delo s pomladkom letos "pobirajo" v Posavskem odbojkarskem klubu, kjer so njihove članice - od prve do zadnje so svoje športne korake začele v domačem klubu - na pragu uvrstitve v 2. državno odbojkarsko ligo. Po 9. prvenstvenih krogih so prepričljivo na vrhu lestvice, ligo bodo nadaljevale 14. januarja. 

Rokometaši in malonogometaši znova v 1. ligi

Tudi za krški rokometaši in sevniški malonogometaši je odlično letos. Krški rokometaši so se ob osvojitvi naslova prvaka 1. B slovenske rokometne lige pridružili Dobovčanom v 1. slovenski rokometni ligi, sevniški malonogometaši so se po osvojitvi naslova prvakov 2. slovenske futsal lige po letu dni znova vrnili nazaj med najboljše. Med nagrajenci Avto moto zveze Slovenije sta bila Brežičan Alex Novak in Krčan Matic Ivačič.

Uspešni borilni športniki, plavalci dočakali premik na projektu "bazen"

Tudi v letošnjem letu so se izkazali številni borilni športniki iz Sevnice, Krškega, Globokega in Brežic, odlično so nastopili na številnih domačih in mednarodnih tekmovanjih. Posavje so doma in v svetu zastopali tudi sevniški in brežiški atleti. Ob 10-letnici Kluba sinhronega plavanja Krško so se Krčanke iz Kopra vrnile z medaljami, plavalke in plavalci Plavalnega kluba Celulozar Krško in ostali rekreativni plavalci v regiji pa so le dočakali premik na projektu izgradnje zimskega bazena v Krškem - po zmagovalni idejni zasnovi je zdaj projekt v fazi priprave projektne dokumentacije.

pregled leta
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja