Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
13.10.2022
10:29
DBV Katana Globoko
Foto: DBV Katana Globoko
Članice Društva borilnih veščin Katana – Jedert Jevševar, Maruša Rus, Neli Rožman in Ema Šušterič - bodo konec meseca oktobra nastopile na svetovnem prvenstvu v Ju-Jitsu v Abu Dhabiju.

Svetovno prvenstvo v ju-jitsu v Abu Dhabiju

BREŽICE Jedert Jevševar, Maruša Rus, Neli Rožman in Ema Šušterič bodo nastopile v disciplini duo sistem, kjer gre za prikazovanje obramb pred določenimi napadi, tekmuje pa se par proti paru.

Jedert in Maruša v konkurenci 11 parov

Jedert in Maruša bosta nastopili v kategoriji članic – duo ženski pari, kjer se bosta v močni konkurenci 11 parov borili za odličje. Da spomnimo – dekleti sta že nosilki kolajn z evropskih in svetovnih prvenstev ter tako izkušeni tekmovalki. Ema in Neli pa bosta nastopili v kategoriji mladink in se na njunem prvem svetovnem prvenstvu borili za čim višjo uvrstitev. Krst na večjih tekmovanjih sta sicer doživeli lani na svojem prvem Evropskem prvenstvu na katerem sta osvojili bronasto odličje.

Za Emo in Neli bo to prvo svetovno prvenstvo mv konkurenci mladink

Kot pravi Neli, priprave na svetovno prvenstvo potekajo že nekaj časa. "Priprave za svetovno prvenstvo so v polnem teku – od treningov Ju-Jitsa (duo sistem) do treningov za moč in kondicijo. Seveda je potrebna dobra organizacija in natančen urnik, saj je potrebno uskladiti šolo, učenje, treninge in priprave. Poleg rednih treningov imamo ob vikendih priprave, kjer se združi celotna reprezentanca."

Pomembna vloga dolgoletnega trenerja

Ob tem pa opozarja tudi na pomembno vlogo njihovega dolgoletnega trenerja. "Prav tako pa ne smemo pozabiti na našega trenerja in selektorja, ki nam vedno pomaga pri treningih, nas popravlja, pripravlja, poskrbi za dobro počutje med treningi in nas predvsem podpira in spodbuja."

Neli, Ema, DBV Katana Globoko

"Konkurenca je močna"

Tekmovalke bodo nastopile pod vodstvom trenerja in selektorja Ju-Jitsu duo reprezentance Jureta Žabjeka, ki pravi, da kljub močni konkurenci verjame, da bodo njegove varovanke osvojile lepe rezultate. "Konkurenca je močna. Tako v članski kot tudi mladinski kategoriji. V članski kategoriji ima Slovenija dva zelo dobra duo para, ki imata za sabo že kar nekaj nastopov na večjih tekmovanjih. Za Neli in Emo pa bo to prvi nastop na Svetovnem prvenstvu. Dekleta so pripravljena in lahko dosežejo visoko uvrstitev. Ne glede na konkurenco pa imajo vsi tekmovalci isti cilj – medalja," dodaja trener. Tekmovanje bo možno spremljati preko aplikacije SportData.

(Društvo borilnih veščin Katana, eP)

borilni športi
brežice
dbv katana globoko

Pridružite se nam