Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
19.12.2022
08:43
Rokometni derbi Dobova - Krško
Foto: RK Dobova, RK Krško
Posavski rokometni derbi v 13. krogu 1. slovenske rokometne lige je upravičil pričakovanja. Po 60. minutah so se zmage veselili Krčani, razlika šestih zadetkov pa je bila višja od pričakovanj.

RK Dobova : RK Krško
22:28 (9:13)

RK Dobova:
Grudnik, Bogovič, Glogovšek, Dragan 2, Luzar 3(2), Mlakar, Pandžić, Šukić 5, Smiljanić, Latković 1, Mlakar 2(2), Ferenčak 2, Kozolić, Tajnik 2, Nešić 5, Beganovič.

RK Krško:
Kozole, Žitković, Logar, Škafar, Sintič 10, Sobotič 1, Romih 5, Grobelnik 4, Baznik, Resnik, Košir 2, Novak 3, Glaser 1(1), Švalj 1, Dosedla, Šibanc 1(1).

Sedemmetrovke:
RK Dobova 5(4), RK Krško 5(2)

Izključitve:
RK Dobova 18 minut, RK Krško 14 minut.

Krčani z zmago v Dobovi držijo priključek na lestvici

Posavski rokometni derbi v Dobovi, prvi pravi po nekajletnem premoru, se je začel z zadetkom Glaserja v 3. minuti srečanja, v 10. minuti je bilo na semaforju 5:2 za Krčane, deset minut pozneje je trener Krčanov Kukavica pri rezultatom 10:7 za Krčane vzel minuto odmora, na premor pa so rokometai odšli z rezultatom 13:9 za Krčane.

Krčani vodili s sedmimi zadetki prednosti

V drugem polčasu se je igra razživela, Krčani so bili nezaustavljivi, v 40. minuti so vodili s petimi zadetki prednosti, tri minute pozneje in v 51. minuti pa so vodili tudi s sedmimi zadetki prednosti, nazadnje z rezultatom 24:17. Srečanje se je nato končalo z drugo zmago Krčanov in rezultatom 28:22, tako da ob zmagi predzadnjih Mariborčanov proti četrtouvrščeni ekipi Krke s šestimi točkami držijo priključek na lestvici. Poleg Krčanov in Mariborčanov imajo šest točk še rokometaši Slovana, Sviš in Dobova na 10. mestu jih imajo sedem.

Kako naprej?

Zmaga v Dobovi je dobra popotnica za sredino gostovanje Krčanov v Kopru v osmini finala Pokala Slovenije, sicer pa v 1. slovenski rokometni ligi rokometaše čaka novoletno januarski premor. Najboljši slovenski rokometaši bodo v drugem delu januarja sodelovali na reprezentančni akciji, liga se bo s 14. krogom (in hkrati prvim krogo novega dela) nadaljevala v začetku februarja. V soboto, 4. februarja v Krško prihajajo Slovenjgrajčani, Dobovčani gostujejo v Trebnjem.

rokomet
rokometni klub krško
rk dobova

Pridružite se nam

Novice iz Posavja