Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
03.02.2023
21:26
Nebih Zeneli
Foto: arhiv ePosavje
Kot so v četrtek sporočili iz Nogometnega kluba Brežice, se je v 64. letu starosti poslovil Nebih Zeneli.

Človek, ki je spremenil posavski nogomet

BREŽICE Kot pravijo v NK Brežice, je bil Nebih Zeneli eden najpomembnejših igralcev in trenerjev, ki so kadarkoli branili oranžno-modre barve našega kluba. Zeneli se je rodil 15. julija 1959 v glavnem mestu Republike Kosovo, Prištini, v takratni Republiki Jugoslaviji. Kot so še zapisali, "je človek s slovenskim in kosovskim potnim listom, ki je svoje življenje posvetil prelepi igri nogometa, predvsem pa je nogomet v Posavju s svojim delom privzdignil na nekakšen drugi, višji nivo. Kljub temu, da ne prihaja iz naše okolice, je Nebih Brežičan z veliko začetnico besede."

"Brežičan z veliko začetnico"

V NK Brežice je kot igralec začel trenirati 21. julija 1981 in v sezoni 1981/82 je že igral za člane Brežic v takratni conski ligi ali 2. SNL - vzhod. V začetku 90. let je kopačke zamenjal za piščalko ter štoparico in se začel ukvarjati s trenerskim delom. Nebih Zeneli je vodil skoraj vse selekcije NK Brežice 1919, največji pečat pa je zagotovo pustil na članski ekipi, s katero so v sezoni 2018/19 obstali v 2. SNL.

"Izjemen nogometni um in še bolj izjemen človek"

"Nebih nam bo ostal v spominu kot izjemen nogometni um in še bolj izjemen človek. Upamo, da bo tudi tam zgoraj spremljal tekme našega kluba ter da ne bo nikoli prenehal misliti na prelepo igro nogometa, katera vsem nam, tako kot je njemu, pomeni nekaj več," dodajajo. Nebih Zeneli je med drugim deloval tudi v Nogometnem klubu Krško, treniral je tako člansko ekipo v 2. slovenski nogometni ligi, nazadnje je bil v krškem klubu tudi vodja mladinske šole.

nogomet
nogometni klub brežice
brežice
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja