Skip to main content
V Posavju 21.2° C Nedelja, 28. 2024
16.06.2023
07:07
Najem prireditvenega šotora
Foto: arhiv ePosavje
Organizacija dogodkov, pa naj bodo manjši ali večji, zahteva celo vrsto priprav.

Od seznama povabljenih, vabil in dekoracije pa do hrane, pijače in glasbe. Rojstni dan, poroka, pomembne obletnice … vsi ti dogodki imajo neko osebno noto in včasih ne najdemo primernega gostišča, ki bi zajelo vse naše želje.

Zakaj torej ne bi praznovali na domači zelenici ali na tisti posebni jasi, ki ima za vas sentimentalen pomen? To lahko preprosto uresničite z najemom elegantnega prireditvenega šotora!

Prireditveni šotori so rešitev za vse dogodke

Prireditveni šotori so začasne konstrukcije, ki se uporabljajo za organizacijo prireditev. Gre za prenosljive strukture, običajno sestavljene iz kovinskega ogrodja in prekrite s kakovostno tkanino ali PVC platnom, ki zagotavlja kakovostno zaščito pred vremenskimi vplivi.

Prireditveni šotori so namenjeni različnim priložnostim, med katerimi so najpogostejše:

  • poroke - za najem šotora se odločajo zaročenci, ki za svoj obred in/ali poročno slavje želijo udobje ter idilično lokacijo na prostem,
  • korporativni dogodki - konference, sejmi, seminarji, predstavitve izdelkov, banketi,
  • razstave in sejmi - šotori zagotavljajo prostor za razstavne stojnice, informacijske točke, demonstracije in interakcijo s strankami,
  • koncerti in glasbene prireditve - zaradi vedno bolj nepredvidljivega vremena, na mnogih kulturnih prireditvah na prostem brez prireditvenega šotora skoraj več ne gre. Pokrito prizorišče ustvarja optimalne pogoje za kakovostno glasbeno doživetje,
  • športni dogodki - turnirji, tekmovanja, športne prireditve in fitnes dogodki,
  • zasebne zabave in praznovanja - rojstni dnevi, obletnice, pikniki, družinska srečanja in drugi posebni dogodki. Najem šotora nudi prilagodljiv prostor za goste, hrano, zabavo in ustvarjanje posebnega vzdušja.
Najem in izposoja šotora

Če povzamemo, prireditveni šotori omogočajo ustvarjanje začasnega, prilagodljivega in zaščitenega prostora, ki je prilagojen potrebam ter željam organizatorja.

Prednosti najema šotora

Najem prireditvenega šotora lahko prinaša številne prednosti, saj so:

  • prilagodljivi,
  • mobilni,
  • na voljo v različnih velikostih,
  • znotraj šotora omogočajo poljubno postavitev inventarja (po želji lahko postavite mize in stole, plesišče, oder, razstavne stojnice …),
  • ustvarjajo edinstveno vzdušje in doživetje (poljubna dekoracija, osvetlitev, notranja oprema in ambient) ter
  • nudijo zaščito pred neugodnimi vremenskimi vplivi.

Ob načrtovanju dogodka na prostem se torej nikar ne zanašajte na ugodno vreme. Še tako lepa vremenska napoved lahko iznenada preseneti z dežjem in vetrom, kar bi lahko vas in vaše goste dodobra vznejevoljilo ter verjetno zabavo tudi končalo.

Glede na vse omenjene prednosti, je najem šotora izvrstna rešitev, s katero boste ustvarili edinstveno vzdušje za svoje goste!

Najem šotora – vse, kar morate vedeti

Kateri šotor izbrati?

Izbira šotora je odvisna od vrste dogodka, ki ga prirejate. Pomembno je tudi število gostov, ki jih pričakujete, in lokacija, na kateri se bo dogodek odvijal.

Vsekakor šotor, namenjen zasebnim praznovanjem, ni enak velikemu prireditvenemu šotoru za koncerte.

Za lažjo predstavo vam predstavljamo vse vrste, med katerimi lahko izbirate:

1)    Prireditveni šotori

Ta vrsta šotorov je primerna za različne tipe dogodkov. Razlikujejo se glede na dimenzije in vrsto dogodka. Idealni so za raznovrstne sejme in kulturne prireditve na prostem.

2)    Poročni šotori

Le kaj je lahko še lepšega, kot pa večni DA izreči v objemu narave, pod senco slavnostnega poročnega šotora in v družbi najdražjih? Prednost najema šotora za poroko je ravno v skladanju z vsako lokacijo in skoraj neomejenih možnostih izbora dekoracije ter detajlov.

3)    VIP šotori

To so šotori na višjem nivoju in za najbolj zahtevne stranke.

4)    Pagode

Pagode so elegantni šotori, ki ustvarjajo prav poseben pridih tako na zasebnih kot profesionalnih dogodkih. Gre za zelo trpežne šotore, ki na prostem lahko ostanejo kar nekaj časa. Pagode so na voljo v različnih dimenzijah, s stranskimi stenami ali brez.

5)    Stretch šotori  

Največji trend prireditvenih šotorov zadnjega časa! Edinstvene so zaradi svoje organske oblike in raztegljivega materiala. Ker se prilagajajo vsakemu objektu ali terenu, se lahko postavijo za vse priložnosti.

Stretch šotor

Pa še to - ne glede na to, kateri šotor boste izbrali, jih je v zimskem času možno tudi ogrevati in poleti ohlajati.

Koliko časa se šotor postavlja?

Čas postavitve je odvisen od velikosti, opreme in lokacije šotora ter dostopa do nje. V primeru manjšega dogodka je šotor postavljen še isti dan, pri večjih prireditvah pa montaža lahko traja tudi do 3 dni.

Lokacija

Glede lokacije posebnih omejitev ni, je pa pomembno, da je do nje omogočen  ustrezen dostop za dostavna vozila.

Kako poteka najem?

Najem šotora običajno poteka preko pogodbe med najemnikom in ponudnikom. Najemnik izbere ustrezno velikost in tip šotora ter se dogovori za čas najema. Ponudnik zagotovi postavitev, demontažo ter morebitno dodatno opremo, določeni pa nudijo tudi pomoč pri organizaciji dogodka.

Zdaj, ko ste izvedeli vse ključne informacije, ki vam bodo pomagale pri odločitvi o najemu šotora za vaš dogodek, se verjetno sprašujete le še, kje najti zanesljivega in korektnega ponudnika.

Pravi naslov za vas so MobilPlac, podjetje, ki se z najemom šotorov vseh vrst ukvarjajo že vse od leta 2007. Ponašajo se s ponudbo visoko kakovostnih šotorov, veliko izbiro dodatne opreme in pohištva, profesionalno izvedbo in celovito strokovno svetovanje ter podporo pri načrtovanju dogodka. Z njihovo pomočjo je še tako nenavadna želja lahko uresničljiva, o čemer pričajo tudi mnoge reference zadovoljnih strank.

oglasna novica

Pridružite se nam

Poglejte tudi