Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
10.01.2023
12:17
Prva zlata medalja za Renato Matić, srebrna Jan Hotko in Alen Mijatović
Foto: Badminton klub Pišece
Prva sobota v novem letu je bila v Sloveniji zelo aktivno tekmovalna za pišečke badmintoniste. Člani so tekmovali v Ljubljani, na Koroškem je potekal 7. festival badmintona.

Badmintonski vikend

Člani v Ljubljani

V soboto so se v Ljubljani člani Badminton kluba Pišece pomerili na Yonex open Ljubljana turnirju, medtem ko je na Koroškem potekal 7. otroški festival badmintona. V Ljubljani se je zbralo več kot 60 igralcev med ostalimi kar osem izgralcev iz Badminton kluba Pišece. Svojo prvo zmago v letu in tudi prvo zmago za klub iz Pišec je uspel Renati Matić v kategoriji deklete elit. V kategoriji elit sta nastopila še Toni Hotko, ki se je poslovil v 1/4 finalu ter Aljaž Ogorevc, ki se je poslovil v prvem krogu. V članski konkurenci je odlično nastopil Alen Mijatovič, ki je moral priznati premoč zgolj v finalu Sebastjan Hajnšku ter s tem osvojil odlično drugo mesto. Dobro igro in dober rezultat je uspel tudi Gregor Božiču, ki se je poslovil v 1/4 finalu. Matej Ogorevc, Bojan Hotko in Dejan Ščuri so žal izgubili že v prvem krogu, vendar so potem v repasažnem delu zabeležili kar nekaj zmagovalnih tekem.

Mladi na Ravnah na Koroškem

Medtem ko so člani že veselo proslavljali prvo zmago Renate na članski slovenski sceni, se je šest mladih igralcev iz Pišec merilo na otroškem festivalu Badmintonček Badmintončica v Ravnah na Koroškem, kjer je bilo prijavljenih več kot 100 igralcev iz Hrvaške, Avstrije in Slovenije. Najboljše se je odrezal Jan Hotko, ki je v konkurenci posameznikov do 13 let A osvojil drugo mesto. Solidno so na turnirju igrali tudi ostali mladi igralci iz Pišec, le sreča v žrebu ni bila na njihovi strani. Svoj mednarodni prvenec sta s krstno zmago v skupinskem delu proslavila Lovro Barlič in Žan Matjašič v kategoriji fantov do 13 let B ter na koncu osvojila šesto in osmo mesto. Nej Bizjan je v kategoriji fantov do 15 let A osvojil deveto mesto, Mihael Škof in Mark Matjašič pa sta si delila 17. mesto.

Fotogalerija (Foto: BK Pišece):

Naslednji vikend liga na Mirni

Člane že naslednji vikend čaka nastop v 3. slovenski badmintonski ligi na Mirni. Prvo tekmo bodo odigrali proti starejši ekipi BK Olimpija, drugo pa proti ekipi BK Bit 2. Konec meseca januarja v Brežicah člani Badminton kluba Pišece skupaj s Športno zvezo ADA in Badmintonsko zvezo Slovenije prirejajo pravi badmintonski festival.

badminton klub pišece
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam