Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
28.11.2022
18:14
Radeški karateisti tekmovali na dveh tekmah
Foto: Karate klub Radeče
V soboto je Karate klub Radeče naredil prelomni korak in na ta dan prvič od samega obstoja Karate kluba Radeče tekmoval kar na dveh različnih lokacijah sočasno.

Radeški karateisti v soboto tekmovali na dveh tekmah

RADEČE Tokrat je to potekalo na eni najmočnejših slovenskih karate tekem v Ljubljani - Ljubljana Open 2022 ter na državnem kyokusinkai karate prvenstvu, kjer je potekal odprti turnir Slovenije v katah. Vsi skupaj so se izkazali izjemno kar so dokaz visoke uvrstitve tako kluba na sam vrh kot vsakega posameznika, ki je na tekmovanju zastopal radeški karate klub ter Radeče.

Uvrstitve radeških tekmovalcev v Ljubljani so bile sledeče:

 • 1. mesto: Alja Kramar, kata najmlajše 8.-6. kyu
 • 2. mesto: Pia Patricia Breznikar, kata OPP do 16 let
 • 2. mesto: Kata ekipno, mlajši kadeti - v sestavi Anže Tratar, Vili Kramar in Edvin Hrvić
 • 2. mesto: Kata ekipno, člani - v sestavi Aljoša Kramar, Igor Semolič in Simon Dražumerič
 • 3. mesto: Emilija Sigmund, kata malčice
 • 5. mesto: Aljoša Kramar, kata veterani +35 let
 • 5. mesto: Kata ekipno, mlajše kadetinje - v sesatvi Lili Kramar, Nina Parkelj in Nuša Nose

Uvrstitve radeških karateistov v Sevnici v absolutnih kategorijah so bile sledeče:

 • 1. mesto: Neža Žlajpah, kata mlajše deklice - KK Radeče
 • 1. mesto: Teja Češarek, kata deklice - KK Radeče
 • 1. mesto: Erik Esih, kata mlajši kadeti - KK Radeče
 • 2. mesto: Loriana Mandić, kata malčice - KK Radeče

Fotogalerija (Foto: Karate klub Radeče):

Karate klub Radeče je med kar 121 karate klubi v Ljubljani zaključil na 23. mestu kar je fantastična uvrstitev našega kluba v sam vrh mednarodnega karateja tega turnirja.

Pohvalili bi radi tudi odličen nastop Simone Češarek v izjemno močni konkurenci v Ljubljani v skupini mladink. Simona se z našim klubom vrača na tekmovanja in verjamemo, da bo v kratkem spet na samem vrhu svoje starostne skupine. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili še Igorju Semoliču in Simonu Dražumeriču, ki sta sodelovala, da smo tekmovali v članski kategoriji kata ekip kar si štejemo za prav poseben uspeh, ob tem pa stali še na stopničkah drugega mesta. Ekipo v Ljubljani je tokrat vodil glavni trener, Aljoša Kramar ob pomoči tekmovalke Simone Češarek. Ekipo v Sevnici pa sta samostojno vodili Urška Kramar ter Ajla Ćurić.

Tekmovalno leto 2022 smo več kot uspešno zaključili s tem dvema tekmama, čaka nas le še decembrski občinski turnir v sklopu prazničnega dogajanja v Radečah, kjer se bo dokazal najboljši karateist našega kluba in bo za svoje zmage prejel prelep pokal kluba. Ob tej priložnosti se prav posebej zahvaljujemo Občini Radeče, ki nas vedno podpira, saj le tako lahko uresničnimo svoje načrte. Hvala tudi staršem za vso podporo ter spodbudo naših tekmovalcev. Čestitke vsem tekmovalcem!

Karate klub Radeče,
Aljoša Kramar

karate klub radeče
radeče
fotogalerija
borilni športi

Pridružite se nam