Skip to main content
V Posavju 21° C Nedelja, 28. 2024
10.06.2023
08:11
Karate klub Radeče
Člani Karate kluba Radeče so na 27. otroškem Balkanskem karate prvenstvu dosegli kar tri visoke uvrstitve med prvih deset najboljših tekmovalcev svoje kategorije.

Radeški karateisti v Črni gori

V sredo, 24. maja 2023, so člani Karate kluba Radeče pod okriljem Karate zveze Slovenije odpotovali v Črno goro. Tam je potekalo 27. otroško Balkansko karate prvenstvo. Za sodelovanje na tem prvenstvu so bili izbrani najboljši karateisti enajstih držav in nacionalnih panožnih zvez. V radeškem klubu so ponosni, da je njihova štiričlanska ekipa postala del slovenske otroške karate reprezentance in na samem tekmovanju dosegla kar tri visoke uvrstitve med prvih najboljših deset tekmovalcev svoje kategorije. 

Uvrstitve:

  • 5. mesto – Vili Kramar ter najvišje uvrščen slovenski tekmovalec v disciplini KATA DEČKI 11 LET, med 43 tekmovalci,
  • 9. mesto – Emilija Sigmund ter najvišje uvrščena slovenska tekmovalka v disciplini KATA MALČICE 9 LET, med 29 tekmovalkami,
  • 9. mesto – Lili Kramar ter najvišje uvrščena slovenska tekmovalka v disciplini KATA MLAJŠE KADETINJE 13 LET, med 35 tekmovalkami.

Zelo lep ter suveren nastop je opravila tudi Alja Kramar, a za uvrstitev žal še ni imela dovolj znanja glede na izjemno konkurenco. Verjamemo, da bo naslednjič zagotovo še bolj uspešna.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Radeče)

Posebna zahvala za uspeh gre tudi reprezentančni trenerki Nataliji Anastaziji Kenda, ki jim vedno stoji ob strani in je velik del uspeha tudi zaradi njenega izjemnega truda ter angažiranosti.

"Naša zaključna misel je, da je tekmovanje prineslo vsem članom kot tudi klubu bogato novo izkušnjo ter veliko novega znanja, saj smo videli karate tudi najboljših držav kot npr. Turčije, ki sodi v sam svetovni vrh karateja. Pred nami je tako svetla prihodnost, ki bo zahtevala veliko truda in dela, a uspehi bodo na ta način zagotovo vedno višji," je povedal predsednik kluba Aljoša Kramar.

Karate klub Radeče

karate klub radeče
radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi