Skip to main content
V Posavju 9.5° C Ponedeljek, 29. 2024
03.11.2023
07:57
Foto: Karate klub Radeče
Radeški karateisti v oktobru dvakrat zelo uspešni in trener kluba uspešno vodil tekmovalko na svetovnem karate prvenstvu v Budimpešti.

Odlični rezultati

V nedeljo, 1. oktobra 2023, so se Radečani udeležili enega največjih karate tekmovanj na Hrvaškem, to je mednarodno tekmovanje CROATIA OPEN 2023, kjer je letos v nekaj tekmovalnih dneh skupaj v Reki tekmovalo kar 1300 odličnih tekmovalcev, 194 karate klubov ter 21 držav. "V ponos si štejemo, da smo bili del tega izvrstenga tekmovanja s tekmovalno ekipo v sestavi Emilije Sigmund, Lili Kramar, Alje Kramar in VIlija Kramar. Trenersko ekipo so sestavljali glavni trener, Aljoše Kramarja s pomočjo trenerke Ajle Ćurić in pripravnice za trenerko Špele Tihi. Naši člani so svoje nastope izvrstno opravili in zasedli smo tudi najvišja mesta. Tokrat sta za najvišje uvrstitve poskrbeli tekmovaki Emilija SIgmund ter Lili Kramar".

Rezultati v Reki so bili sledeči:
2. mesto: Emilija Sigmund - kata dekleta 2014
5. mesto: Lili Kramar - kata dekleta 2010

Vili Kramar in Alja Kramar sta v prevm krogu imela nasprotnika, ki ju je premagal s tesnim izzidom 2:1 in tako žal nista imela več priložnosti tekmovati, kljub odlični pripravljenosti.
Trener Aljoša Kramar je na tekmovanju tokrat imel priložnost se preizkusiti tudi v vlogi voditi reprezentantko Slovenije v para-karateju. Z Diandro Bekčić sta opravila trening tekmo pred prihajajočim svetovnim karate prvenstvom.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Radeče):

V soboto 14. oktobra 2023, pa so se z ekipo karateistov iz Radeč udeležili še odlično organiziranega mednarodnega karate tekmovanja - 13. Maribor Open 2023, kjer je letos sodelovalo kar 63 karate klubov iz šestih držav, prijavljenih tekmovalcev je bilo 462. Trenerska ekipa je bila v sestavi glavnega trenerja, Aljoše Kramarja s pomočjo trenerke Ajle Ćurić in Urške Kramar ter pripravnice za trenerko, Špelo Tihi.

Rezultati v Mariboru so bili sledeči:
1. mesto: Aljoša Kramar – kata veterani – 50 let (Karate klub Radeče)
2. mesto: Lili Kramar – kata mlajše kadetinje (Karate klub Radeče)
2. mesto: Vili Kramar - kata dečki (Karate klub Radeče)
2. mesto: Vili Kramar – kata ekipno v sestavi Karate kluba Olimpija
3. mesto: Neža Žlajpah – kata deklice 8-3kyu (Karate klub Radeče)
3. mesto: Alja Kramar – kata malčice (Karate klub Radeče)
5. mesto: Taja Fajfer – kata najmlajše 8-6kyu (Karate klub Radeče)
5. mesto: Tim Dervišević – kata dečki 8-4kyu (Karate klub Radeče)
5. mesto: Lili Kramar – kata kadetinje (Karate klub Radeče)
Odlično je tekmoval tudi Filip Gal Fajfer. Žal mu je tokrat manjkalo nekaj več tekmovalne sreče, da bi dosegel višjo uvrstitev.

Za uspešen zaključek meseca oktobra z veseljem izpostavimo, da je naš trener Aljoša Kramar tokrat prvič v vlogi reprezentančnega trenerja vodil reprezentantko in parakarateistko, Diandro Bekčić, članico Karate kluba Velenje na svetovnem WKF parakarate prvenstvu v Budimpešti, kjer je Diandra bila izvrstna ter posatla 5. najboljša na svetu.
"Ponosni smo na vse aktivnosti v mesecu oktobru, sedaj pa nas že čakajo novi izzivi!"

Karate klub Radeče

karate klub radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi