Skip to main content
V Posavju 5.1° C Četrtek, 25. 2024
31.01.2023
13:33
Nika Glojnarič
Foto: ePosavje.com
Iz brežiškega atletskega inkubatorja je v zadnjih 20 letih prišlo veliko uspešnih športnikov, po zaslugi Primoža Kozmusa so edini slovenski atletski klub z zlato olimpijsko medaljo.

Razmišljala je o koncu kariere ...

BREŽICE V Atletskem klubu Brežice tudi po zaključku uspešnih olimpijskih časov Primoža Kozmusa, Barbare Špiler in Jureta Rovana rastejo novi uspešni atleti in atletinje. Med njimi sta zagotovo sestri Glojnarič - Nika in Leja. Starejša od sester Nika je nedavno v dresu slovenske reprezentance nastopila na troboju članskih reprezentanc Slovenije, Hrvaške in Srbije.  

Letos izboljšala dvoranska osebna rekorda

Kot nam je povedala ob obisku na treningu pod brežiškim balonom, zaradi poškodb v zadnjih letih nekaj časa ni tekmovala za člansko reprezentanco. Letos je odtekla dva osebna rekorda, v teku na 60 metrov in 60 metrov z ovirami. "Zdaj se vračam nazaj," pravi.

"Bom še vztrajala"

Nova osebna rekorda sta mali presenečenji, dodaja. "Pred letošnjo sezono sem hotela zaključiti kariero. Ampak še ne bom, bom še malo vztrajala, ker vidim, da še ni to to. Da nisem še pokazala vsega. Zmagala sem na troboju s srbskimi in hrvaškimi atletinjami in dokazala, da bo še šlo naprej," nam je povedala 22-letna brežiška atletinja.

atletika
atletski klub brežice
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja