Skip to main content
V Posavju 9.5° C Ponedeljek, 29. 2024
01.11.2023
09:41
Foto: RK Krško
Članska ekipa RK Krško je po srčnem preobratu zabeležila pomembno zmago, ki jih postavlja na vrh lestvice. Blestel kapetan Sintič z 12 zadetki, mlajše generacije pa navdušujejo v novi mini ligi.

Zmaga proti RD Herz Šmartno prinaša točki prednosti

V soboto, 28. oktobra 2023, je članska ekipa Rokometnega Kluba Krško zabeležila novo zmago na domači tekmi proti RD Herz Šmartno. Po slabšem začetku tekme in vodstvu nasprotne ekipe, so v 14 minuti izenačili rezultat in zaključili prvi polčas z rezultatom 20:16. V drugem počasu so fantje uspešno ohranjali razliko in si priigrali zmago (38:35), ki jim je prinesla vodilno mesto in dve točki prednosti na lestvici 1.B državne rokometne lige.

Med domačimi je z 12 zadetki izstopal kapetan Marko Sintič, pri gostujočih pa je 9 zadetkov dosegel Andraž Stanič.

Čeprav fantje na koncu, kot nam je v izjavi po tekmi povedal Jure Švalj, niso bili zadovoljni s svojim nastopom, jim čestitamo za zmago in želimo uspešno nadaljevanje sezone. Po kratki pavzi se 1111.2023 odpravljajo v Ig, kjer se bodo pomerili z odlično ekipo ŠD Mokerc – KIG.

Fotogalerija (Foto: RK Krško):

Mladi talenti se bodo pomerili v novi Posavski mini rokometni ligi

Poleg članske ekipe pa so se v soboto med sabo pomerili tudi mlajši fantje. Rokometni klub Krško je združil moči z Rokometnim klubom Brežice in ustanovil Posavsko mini rokometno ligo, kjer so k sodelovanju povabili tudi Rokometni klub Sevnica in RK Dobova. Organiziranih bo 8 turnirjev, na katerih se bodo med sabo pomerili mlajši rokometaši od 1. – 4. razreda osnovne šole. Prvi turnir je potekal v soboto v Brežicah, naši fantje pa so se na njem odlično odrezali in domov odšli z nasmehom in nekaj novimi izkušnjami. Naslednji turnir bodo 25. novembra 2023 gostili v domači dvorani v Krškem.

rokometni klub krško
šport

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja