Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
19.05.2023
20:51
Rogaška v Krškem prvak 2. SNL
Foto: ePosavje.com
V Krškem znova čisto pravi fuzbal. In čisto pravo nogometno veselje. Nogometaši Rogaške so v zadnjem krogu letošnje 2. slovenske nogometne lige po zmagi nad Krčani postali prvaki lige.

Nogometaši Rogaške prvaki 2. slovenske nogometne lige

KRŠKO V Rogaški Slatini si bodo še kako zapomnili 19. maj 2023, njihovi nogometaši so namreč postali prvaki 2. slovenske nogometne lige. In na Stadionu Matije Gubca je bil v petek znova športni praznik, le da so se tokrat veselili gostje. Kaj gostje, za tri velike avtobuse jih je bilo in da o polnem parkirišču pri pokopališču ne govorimo. Na gostovanje pod Sremič je iz Slat'ne, kot se je večkrat zaslišalo iz njihovih grl, prišlo dobrih 600 navijačev.

Pravo nogometno vzdušje

Prvoligaški nogomet se v Rogaško Slatino vrača po več kot treh desetletjih, saj je bil NK Steklar del prvoligaške druščine v prvi in drugi sezoni po slovenski osamosvojitvi, so ob tem zapisali na Nogometni zvezi Slovenije. Rogaški je za potrditev prvega mesta v Krškem zadostovala že točka. Goste je v vodstvo popeljal stari znanec krške svete trave Nermin Haljeta in postavil rezultat prvega polčasa. V drugem polčasu je Alexander Stožinić žogo nespretno vrnil do domačega vratarja Vida Goričarja, ki je ni uspel ustaviti in je končala v mreži, v uradni statistiki pa so lahko zapisali le avtogol. 

NK Krško : NK Rogaška
0:2 (0:1)

Semafor:

  • 0:1 - 40. min. - Haljeta (NK Rogaška)
  • 0:2 - 69. min. - Stožinič (NK Krško), avtogol

NK Krško:
Goričar, Kunštić, Stožinič (od 73. Lokar), Jurečič (od 65. Pirc), Rudonja, Čeh (od 46. Petančič), Ruedl, Hanžek, Sivonjić (od 56. Kunstić), Milanović, Zakrajšek.

NK Rogaška:
Baždarić, Pirtovšek, Mihalić, Rantuša Lampreht, Majcen, Haljeta (od 75. Matošević), Moreira (od 89. Ivanov), Gradišar (od 84. Gobec), Marcius (od 89. Drobne), Kantužer (od 75. Pavlović), Majcenić.

Mlajši od bratov Ribič v prvo ligo

Uspeh Rogaške je s klopi pospremil še do nedavnega prvi vratar krške ekipe. Jure Ribič je še 5. novembra 2022 ob porazu Krčanov v Rogaški Slatini z rezultatom 2:1 branil krško mrežo, pred pomladansko sezono pa se je preselil v Rogaško Slatino, v 19. krogu lige vstopil v igro in zabeležili edinih 39 minut v drugem delu sezone. V nadaljevanju prvenstva je bil drugi vratar ekipe Oskarja Drobneta. Krčani so po 30 tekmah na lestvici zasedli 15. mesto s šestimi zmagami, prav toliko neodločenimi rezultati in 18 tekmami (v drugem delu prvenstva so zabeležili dve zmagi in dva neodločena rezultata) in se selijo v 3. slovensko nogometno ligo.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

nogomet
krško
nk krško
video
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice