Skip to main content
V Posavju 4.4° C Četrtek, 25. 2024
18.04.2023
12:45
S peto zaporedno zmago do obstanka v prvi ligi
Foto: OK Athos Kostanjevica na Krki
Članska ekipa ATHOS Kostanjevice na Krki je v petek, 14. aprila, odigrala svojo 30. ter najpomembnejšo tekmo v izjemno dolgi sezoni. V Ljubljani so jih spremljali tudi njihovi navijači.

"Na koncu se je vse poklopilo tako, kot smo si želeli"

LJUBLJANA Kostanjeviški odbojkarji so v petek gostovali v Ljubljani pri tamkajšnji ekipi Ljubljana Volley, s katero so se pomerili v dodatnih kvalifikacijah za obstanek v 1.B državni odbojkarski ligi. Na prvem medsebojnem obračunu so se Ljubljančani izkazali za zelo kvalitetno ekipo in v Kostanjevici na Krki v nabito polni dvorani osnovne šole namučili odbojkarje ATHOSA Kostanjevica (3:2).

V Ljubljani tudi navijaški avtobus

Na povratni tekmi, na kateri je kostanjeviške odbojkarje spremljal tudi navijaški avtobus zvestih navijačev, so odbojkarji Athosa po začetnem zaostanku z 1:0 v nizih prišli do preobrata in zmage z rezultatom 3:1 in tako obstanka med najboljšimi 16 ekipami v Sloveniji.

Fotogalerija (Foto: OK Athos Kostanjevica na Krki):

Peta zaporedna zmaga za zaključek sezone

Trener Jernej Tomazin je po zmagi povedal, da je bil tekma izjemno težka. "Odbojkarji Ljubljana Volleyja so že na prvi tekmi dokazali, da gre za kakovostno zasedbo, ki izkoristi vsak padec koncentracije v igri. Uspeli smo se dobro pripraviti na njih in jih z nekaj spremembami v igri po uvodnem izgubljenem nizu zasluženo premagali in tako dosegli zastavljeni cilj pred sezono. Ne morem mimo naših odličnih navijačev, ki so nam stali ob strani skozi celotno sezono in brez katerih zagotovo ne bi dosegli željenega cilja."

"Naredili smo velik korak naprej"

Ob koncu sezone je misli strnil tudi vodja odbojkarskega kluba ATHOS Kostanjevica na Krki Ervin Felicijan. "Krstna sezona v 1.B ligi je za nami in na koncu se je vse poklopilo tako, kot smo si želeli. Izjemno lepo je videti poln avtobus srčnih navijačev, ki podpirajo našo člansko ekipo tudi na gostovanjih. Kostanjeviška odbojka je tako v organizacijskem vidiku, kakor tudi pri številu vadečih naredila zelo velik korak naprej. Beležimo porast otrok v našem klubu in smo že dosegli 100 vadečih. To nam daje dodatne motivacije in odgovornost za delo v prihodnje," je dodal Felicijan.

kostanjevica na krki
odbojka

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja