Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
27.04.2023
08:09
Saša in Aleks državna prvaka
Foto: Fight Club Shony
Prejšnji vikend je v Mariboru potekalo državno prvenstvo v boksu, ki ga je organizirala Boksarska zveza Slovenije. Brežičani so nastopili s štirimi boksarji. In to zelo uspešno!

Saša in Aleks državna prvaka

KRŠKO V treh dneh se je na državnem boksarskem prvenstvu po verziji IBA, ki je uradna olimpijska disciplina, zbralo preko 170 boksarjev iz 24 slovenskih klubov. Fight Club Shony je na prvenstvu nastopil s štirimi boksarji in v skupni razvrstitvi klubov z osvojenima dvema zlatima in dvema bronastima medaljama, med 24 klubi zasedel skupno 9. mesto. 

V kategoriji mladink do 81kg je, po predaji Julije Urbanc iz Kranja v 1. rundi, naslov državne prvakinje iz leta 2022, ubranila Saša Petković, njen uspeh pa je s svojim prvim državnim naslovom dopolnil Aleks Vaš, ki je v polfinalu mlajših kadetov do 52kg izločil Teodorja Djakovića (BK Kranj), v finalu pa dominiral v vseh treh rundah in z enoglasno sodniško odločitvijo (3:0) premagal Saida Durakovića iz DBŠ Fužinar.

Na prvenstvu sta nastopila še Črt Koštić, ki je po obetavni prvi rundi proti Gaju Gojkoviću (BK Knockout), moral v drugi žal priznati nasprotnikovo premoč in Miha Glogovšek, ki se je pomeril z Davidom Brumcem (BK Sl. Bistrica). Glede na to, da ima Brumec za seboj že 10 dvobojev, je bil za Miho pretrd oreh, vsekakor pa lahko obema čestitamo za hrabrost in vztrajnost v borbah s kakovostnima nasprotnikoma. 

fight club shony
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja