Skip to main content
V Posavju 13.4° C Petek, 26. 2024
03.01.2023
21:22
Peter Šiško
Foto: RZS
Slovenska članska rokometna reprezentanca se v Ljutometru pripravlja na nastop na svetovnem prvenstvu med 11. in 29. januarjem na Poljskem in Švedskem.

Šiško nadaljuje priprave z reprezentanco

Slovenski rokometaši bodo do odhoda v Katovice odigrali dve pripravljalni tekmi z Madžarsko, prva bo v četrtek, 5. januarja, ob 18. uri v Ljutomeru, druga pa dva dni kasneje ob 16. uri v Veliki Kaniži. Selektor Uroš Zorman pravi, da so z začetkom novega koledarskega leta prišle nove želje in zaobljube. "Verjamem, da je ena izmed slednjih tudi ta, da bo vsak na sklepnih pripravah in svetovnem prvenstvu prikazal največ, česar bo sposoben. Vabilu na drugi del so se odzvali vsi fantje. Najbolj važno je, da skozi vse treninge ostanejo zdravi ter da se takšni vrnejo v klube tudi po prvenstvu. Če bo temu tako, tudi ostalo ne bi smelo izostati," pravi Zorman.

22 reprezentantov v sklepnem delu priprav

Na pripravah sodelujejo štirje posavski rokometaši, poleg stalnih članov reprezentance Jožeta Baznika, Blaža Janca in Nejca Cehteta priprave nadaljuje tudi Peter Šiško. Ob Šišku so na pripravah v drugem delu še novinci Krečič, Slatinek Jovičić in Horvat.

Peter Šiško

"Treniranje z igralci, ki so moji vzorniki, je nekaj novega"

Šiško je z 21 leti najmlajši rokometaš na tokratni reprezentančni akciji, 22 let bo dopolnil 16. februarja. "Vesel sem, da mi je selektor namenil povabilo. Zame je treniranje z igralci, ki sem jih še nedavno gledal le preko malih zaslonov in so mi vzorniki, nekaj novega. Premlevajo me zanimivi občutki, ki se jih še navajam. Želim se čim prej vklopiti v ekipo ter z njo dobro trenirali," je na zboru v Ljutometru povedal levi zunanji igralec velenjskega Gorenja Peter Šiško.

Slovenska rokometna reprezentanca na SP 2023

PRVI DEL, SKUPINA B

1. krog, četrtek, 12. januarja, ob 18.00:
SAVDSKA ARABIJA : SLOVENIJA 

2. krog, sobota, 14. januarja, ob 20.30:
POLJSKA : SLOVENIJA

3. krog, ponedeljek, 16. januarja, ob 18.00:
SLOVENIJA : FRANCIJA 

V drugi del se bodo uvrstile tri najboljše reprezentance.

krško
rokomet

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja