Skip to main content
V Posavju 5.9° C Četrtek, 25. 2024
08.01.2023
21:37
Gregor Sikošek NK Maribor
Foto: Grega Wernig
Gregor Sikošek je pred nadaljevanje sezone v 1. slovenski nogometni ligi podaljšal pogodbo z večkratnimi državnimi prvaki. V vijoličastem dresu NK Maribor ostaja do leta 2026.

Zvestobo Mariboru podaljšal do 2026

Gregor Sikošek ostaja v Mariboru. Z večkratnimi državnimi prvaki je podaljšal pogodbo, v štajerski prestolnici ostaja do leta 2026. "Morda je trajalo dlje, toda najbolj pomembno je, da smo obojestransko zadovoljni. Vesel sem, da bom tukaj ostal še nekaj časa in s popolno osredotočenostjo začenjam priprave. Imel sem nekaj ponudb, pojavilo se je določeno povpraševanje, vendar ne v tolikšni meri, da bi me prepričalo, da bi bilo vredno oditi iz Maribora," je ob podpisu pogodbe za klubsko stran NK Maribor povedal prvi napadalec Artič.

Šuler: "Gre za izkušenega igralca"

"Pogajanja so se nekoliko zavlekla, Gregorjeva želja, da bi se ponovno preizkusil v tujini, je bila razumljiva. Hkrati pa se zaveda, da se prestop zgodi, ko je pravi trenutek. Ne gre čez noč, treba je upoštevati številne dejavnike, saj pri nekaterih nisi odvisen samo od sebe. Gre za izkušenega igralca, ki razume situacijo, tukaj se dobro počuti in je pokazal pravo željo, da se skupna zgodba nadaljuje," je povedal športni direktor kluba Marko Šuler. In nadaljeval, da so našli skupni jezik in da imajo zdaj drugačno izhodišče za pogovore, če se bo kdaj v prihodnje zgodila obojestransko sprejemljiva ponudba iz tujine. Šuler je še povedal, da je "dogovor sklenjen do 2026, to spoznanje pa potrjuje, da Gregor vidi samo en klub v Sloveniji za uresničitev svojih naslednjih ciljev in gremo skupaj v nove izzive ob začetku leta, ki je pred nami.""

"Vesel sem, da bom še naprej del vijol'čne zgodbe"

"Ko se spomnim tedanje odločitve, sem zdaj še bolj prepričan o tem, da sem takrat povlekel pravo potezo. Vesel sem bil, ko sem prišel. Zdaj sem vesel, da bom še naprej del vijol'čne zgodbe. V Mariboru se prijetno počutim, imamo dobro ekipo, kar smo pokazali ob koncu prvega dela sezone in verjamem, da sledi tudi uspešno nadaljevanje. Med jesenskim delom smo ostali delni dolžniki, priprave začenjamo z velikim motivom," je ob podpisu nove pogodbe še povedal 28-letnik.

"Začeti, kjer smo končali"

Med drugim tudi nekdanji član NK Krško, s Krčani se je uvrstil v 1. slovensko nogometno ligo, o boju za naslov prvaka pravi, da "prvenstvo še ni izgubljeno, nismo se in ne bomo se predali v boju za naslov. Imamo pa tudi možnost za osvojitev pokalne lovorike, tako da nas čaka zanimiva pomlad. Če bomo uspešni v namenu, si poleti želim, da bi naredili korak naprej tudi v evropskem pokalnem tekmovanju. Ob klubskih pa bodo v 2023 visoko zastavljeni tudi reprezentančni cilji in upam, da bomo igrali tudi v prihodnje na takšen način, kot smo doslej. Zato velja enako pravilo v obeh dresih: začeti, kjer smo končali."

nogomet
krško
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja