Skip to main content
V Posavju 5° C Torek, 23. 2024
11.01.2023
10:32
Rokometna reprezentanca Slovenije
Foto: RZS
Slovenske rokometaše v četrtek čaka prva tekma na svetovnem prvenstvu, ob 18. uri bodo odigrali tekmo s Savdsko Arabijo.

Slovenci na svetovnem prvenstvu v rokometu

Slovenske rokometaše v četrtek na Poljskem čaka uvodna tekma skupinskega dela svetovnega prvenstva, ko jim bodo nasproti stali rokometaši Savdske Arabije. Na prvenstvu bodo sodelovali trije posavski rokometaši - desno krilo Blaž Janc, desni zunanji Nejc Cehte in vratar Jože Baznik. Priprave v Mali Nedelji je že pred pripravljalnima tekmama z Madžarsko zaradi poškodbe zapustil še četrti posavski rokometaš Peter Šiško.

In kaj pričakujejo od turnirja?

Zorman: "Moramo garati in gristi"

"Najpomembneje je to, da ti fantje, ki so tukaj, hočejo igrati. Vesel sem, da imamo 18 igralcev s takšnim odnosom. Po lanskem letu nimamo kaj vstopati na prvenstvo skozi velika vrata. Lahko vstopimo skozi stranska in izstopimo skozi glavna. Moramo pa biti ponižni, spoštovati vsakogar, a se hkrati zavedati, da smo sposobni. A nekaj lahko naredimo le, če smo enotni, borbeni in igramo eden za drugega. Moramo garati in gristi," je poudaril selektor Uroš Zorman.

Janc: "Tekmo po tekmo"

Slovenci na Poljskem sami sebe ne bodo postavljali v vlogo favorita. Kot pravi Blaž Janc, "gremo tekmo po tekmo. Lahko naredimo nekaj velikega, a moramo dati svoj maksimum in se boriti do konca, saj ni lahkega tekmeca. Verjamemo pa v dober izid."

Prvi del, Skupina B:

1. krog, četrtek, 12. januarja, ob 18.00:
SAVDSKA ARABIJA : SLOVENIJA 

2. krog, sobota, 14. januarja, ob 20.30:
POLJSKA : SLOVENIJA

3. krog, ponedeljek, 16. januarja, ob 18.00:
SLOVENIJA : FRANCIJA 

V drugi del se bodo uvrstile tri najboljše reprezentance.

Savdska Arabija, Poljska, Francija

Slovence v štirih dneh čakajo tri srečanja. V četrtek bodo igrali proti Savdski Arabiji, v soboto proti Poljakom in nato v ponedeljek proti Francozom. V nadaljevanju prvenstva se bodo uvrstile tri najboljše reprezentance iz vsake skupine.

rokomet
krško
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja