Skip to main content
V Posavju 12.5° C Četrtek, 2. 2024
01.11.2023
08:11
Foto: Fight Club Shony
Zagreb je gostil boksarske talente iz celotne regije. Med vrhunci turnirja je bil dvoboj med Aleksom Vašom in hrvaškim reprezentantom Mimijem Hoxhaijem.

Med 25. in 29. oktobrom 2023, se je v dvorani Hrvaškega boksarskega centra v Zagrebu, odvijal tradicionalni mednarodni boksarski turnir "Zagreb Boxing Open". Na turnirju je nastopilo 155 boksarjev iz Hrvaške, Češke, Slovaške, Irske, Črne Gore in Slovenije. 

Sreda je bila namenjena prihodu in akreditiranju tekmovalcev ter trenerjev, četrtek osminam finala, četrtfinala so bila na sporedu v petek, v soboto polfinala, 15 finalnih dvobojev pa se je odvilo v nedeljo, ko se je v kategoriji do 54 kg s hrvaškim reprezentantom Mimijem Hoxhaijem, pomeril član Fight cluba Shony Aleks Vaš. "Prvo rundo sta oba borca začela zelo vneto in agresivno, Aleks je v prvi polovici runde celo zabeležil manjšo prednost, žal pa je v drugi polovici malce popustil, kar je, glede na to, da sta bili druga in tretja runda precej izenačeni, prevagalo v prid zmage nasprotniku. Sodniki so dvoboj ocenili z 27:30, 28:29 in 27:30 in glede na to, da je Aleks v Zagrebu komaj četrtič stopil v ring in povsem konkurenčno pariral hrvaškemu prvaku, dober obet za prihodnost".

"S strani hrvaškega kluba BK Thor, ki ga vodi selektor njihovih reprezentanc, nam je bilo ponujeno tudi nastopanje na tekmovanjih hrvaške boks lige, ki smo ga z veseljem sprejeli, saj bomo pri sosedih lahko pridobivali prepotrebne izkušnje za nadaljnjo pot naših boksarjev," so še dodali pri Fight klubu Shony.

V mesecu novembru borce poleg državnega prvenstva v karateju in mednarodnega Pokala Ivančne Gorice v taekwondoju, čaka tudi 6. krog slovenske boksarske lige, zelo pester pa bo tudi mesec december, ko bodo s tekmovalnimi selekcijami vseh naših panog, nastopili na kar štirih tekmovanjih. 

"Vsem našim podpornikom se iskreno zahvaljujemo za pomoč pri razvoju podmladka in naše dolgoročne vizije".

Fight Club Shony

fight club shony
šport

Pridružite se nam

Poglejte tudi