Skip to main content
V Posavju 17.9° C Sobota, 27. 2024
07.02.2024
07:53
Foto: RK Brežice
V soboto, 3. februarja 2024, je v Športni dvorani Dobova potekal tretji turnir v sklopu Posavske lige mini rokometa, v kateri sodelujejo Rokometni klub Sevnica, Brežice, Dobova in Krško.

Rokometna liga

Vse ekipe so prikazale veliko rokometnega znanja, otroci pa so med sabo spletli nove prijateljske vezi. Na turnirju je sodelovalo več kot 100 otrok, od 1. do 4. razreda, ki na različnih Osnovnih šolah v Posavju trenirajo pod okriljem enega od matičnih klubov. Na tribunah je mlade rokometaše in rokometašice bodrilo vsaj enkrat toliko staršev ter drugih obiskovalcev, kot je bilo njih samih.

Z ustanovitvijo lige imajo najmlajši rokometaši, ki še niso vključeni v uradno tekmovanje, možnost, da pridobijo tekmovalne izkušnje in občutke ter jim je s tem kasneje omogočen lažji prehod, v tekmovalne selekcije. Klemen Mlakar, RK Dobova "pohvalil bi idejo Posavske lige mini rokometa, zaradi katere se otroci vsak mesec srečujejo na turnirjih, ki jih organizirajo sodelujoči klubi. S tem projektom bomo zagotovo dvignili interes rokometne dejavnosti v Posavju za otroke. V ponos nam je, da smo v soboto uspešno organizirali 3. turnir v sklopu te lige. Organizirati turnir za toliko otrok je kar zahteven zalogaj, ampak ves trud je na koncu poplačan, ko vidiš mlade rokometaše, da z nasmeškom na obrazu odhajajo iz dvorane".
Zahvala sponzorjema, Pekarni Suban in BV maziva, ki sta poskrbela za pogostitev otrok.

Vir: RK Brežice

rokomet
rokometni klub brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi