Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
08.05.2023
08:41
Tri zlate, dve srebrni in pet bronastih medalj
Foto: Karate klub Brežice
Karate zveza Slovenije je v soboto v Športni dvorani Slovenske Konjice skupaj s Karate klubom Seki organizirala drugo pokalno tekmo v karateju.

Tri zlate, dve srebrni in pet bronastih medalj v Slovenskih Konjicah

SLOVENSKE KONJICE Tekmovanja se je udeležilo 52 slovenskih klubov, ki so na tekmovanje pripeljali 491 tekmovalcev in skupaj opravili 541 nastopov v katah in v športnih borbah. Karate klub Brežice je zastopala močna klubska reprezentanca 18-ih karateistov, ki so nastopili v katah. Osvojili so 10 odličij tako v posamičnih kot v ekipnih kategorijah. Največji uspeh sta dosegla reprezentanta Maja Lakner z zmago med mladinkami in Luka Cicvarić, ki je ponovno zmagal med kadeti. Tretje zlato odličje so si priborile najmlajše tekmovalke Gaja Štern ter sestrici Amelie May in Evelyn Joy Žičkar, in sicer v kategoriji kate ekipno najmlajše. Poleg treh zlatih so karateisti KK Brežice osvojili še dve srebrni in pet bronastih odličij.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Tekmovanje so pričeli najmlajši do 8 let starosti. Med njimi sta lepo nastopili Amelie May Žičkar in Gaja Štern, ki je bila uspešnejša in je v štirih kolih osvojila odlično srebrno odličje. Obe sta kasneje skupaj z Evelin Joy Žičkar nastopili še v ekipni kategoriji, kjer so vse tri zmagale in osvojile še eno zlato odličje.  V kategoriji kate malčice (U10) so nastopile Eva Strgar, Mia Kajtna in Megi Cicvarić. Čeprav jim v posamični kategoriji ni uspelo priti v boje za finale, so kasneje kot ekipa osvojile bronasto odličje. V kategoriji malčki (U10) sta nastopila Ian Tomše in Gašper Štern, ki je bil uspešnejši in si v štirih kolih priboril bronasto odličje.

kategoriji deklic do 12-ih let je med številno konkurenco zelo uspešno nastopila še ne 10-letna Sofia Popijač, ki je po petih izvedenih katah osvojila bronasto odličje, kar je velik uspeh za zelo talentirano mlado karateistko.

Med ravno tako številno konkurenco dečkov do 12 let sta nastopila Gal Budič in Niko Cicvarić. Gal je najprej zmagal, potem izgubil in ponovno dobil priložnost v repasažu, kjer pa je moral priznati premoč nasprotnika. Gal je tako osvojil 7. mesto. Še uspešnejši pa je bil Niko Cicvarić, ki je nastopil kar v šestih kolih. Prva štiri je zmagal, v petem pa je izgubil za finale in v repasažu za tretje mesto za las z 2 : 3  izgubil ter na koncu osvojil 5. mesto. Vse tri tekmovalce v tej starostni kategoriji velja posebej pohvaliti, saj je konkurenca tu že zelo močna in je vsaka zmaga uspeh. Niko, Gal in Gašper so kasneje v ekipnem nastopu najprej zmagali, potem izgubili v boju za finale in tako kot kata tim osvojili bronasto odličje.

Aria Zofič, Kim Kerin in Sinja Bončina so tekmovale v kategoriji mlajših kadetinj do 14 let. Kot najmlajše v številčni in močni konkurenci so vse nastopile zelo dobro, čeprav se jim tokrat še ni uspelo prebiti v boje za medalje. Vse tri so kasneje nastopile tudi v kata timu in po izvedeni kati Seipai osvojile bronasto odličje. V kategoriji dečkov do 14 let je lepo nastopil Urban Gregorevčič in se tokrat prebil v drugo kolo.

Največji uspeh pa so ponovno dosegli naši kadeti in mladinke. Luka Cicvarić, ki je trenutno gotovo najboljši slovenski kadet je izvedel tri izjemno težke mojstrske kate, in sicer Pachu, Suparimpei in Anan Dai in s svojo vrhunsko izvedbo ponovno pometel s konkurenco ter zmagal. 

Kadetinja Santeja Ivnik je v prvem kolu izvedla kato Kururunfa in ponovno pokazala velik napredek. Med mladinkami je enak uspeh kot Luka tokrat dosegla Maja Lakner, ki je po tehnično brezhibni izvedbi kat Seipai, Kururunfa in v finalu Papuren zmagala in pokazala svoje ogromno znanje v najboljši luči. V isti kategoriji je vrhunsko nastopila tudi Maja Lazanski, ki je imela na koncu drugo najvišjo oceno, a ji je žreb ponagajal in je tokrat osvojila peto mesto. 

Obe Maji sta skupaj s Santejo nastopili tudi kot ekipa mladink, ki je po preboju v finale z izjemnim nastopom osvojila drugo mesto, čeprav je po prikazanem nastopu marsikdo verjel, da bodo zmagale. Vsekakor jih velja posebej pohvaliti, kar naj bo tudi spodbuda za pripravo na ekipno državno prvenstvo.

Brežiško ekipo so spremljali trenerji Christian Kajtna, Darko Cicvarić, Andrejka Dvornik in Metka Galič, ki so bili s prikazanim znanjem svojih varovancev zadovoljni, kakor tudi z organizacijo tekmovanja, čeprav so opozarjali tudi na določene sodniške nedoslednosti v upanju, da se te v prihodnosti ne bi več ponavljale.

Zdaj se Brežičani pripravljajo na mednarodni turnir, ki bo prihodnji teden v Postojni, kar bo tudi zadnja pripravljalna tekma za bližajoče se ekipno državno prvenstvo.

Karate klub Brežice

karate klub brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja