Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
24.01.2023
08:05
Ta vikend je v Samoboru potekal že 31. karate turnir Grand Prix Croatia, gre za enega od največjih karate turnirjev v tem delu Evrope.

1472 tekmovalcev iz 24 držav

Maja Lazanski in Maja Lakner

SAMOBOR, HRVAŠKA Na turnirju je nastopilo 1472 tekmovalcev iz 24 držav in zaradi tolikšnega števila tekmovalcev so se tekmovanja začela že v petek, ko so v kategoriji kate kadeti nastopili trije predstavniki Karate kluba Brežice Luka Cicvarić, Maja Lazanski in Maja Lakner. Maja Lazanski in Maja Lakner sta nastopili v konkurenci 28 kadetinj iz 9 držav. Med tekmicami so nastopile tudi prva, peta in dvanajsto uvrščena kadetinja na svetovni karate lestvici WKF. Obe dekleti sta tokrat prvič nastopili z novo kato iz njunega nabora tekmovalnih kat - Papuren, ki jo pridno vadita že pol leta. Najprej je nastopila Maja Lazanski in se z močno a kljub temu elegantno izvedbo kate prebila v drugi krog turnirja. Takoj za njo je na sosednjem tatamiju nastopila Maja Lakner, ki je ravno tako brez napake izvedla isto kato. Tako sta si Maji zagotovili uvrstitev med 16 tekmovalk, ki so se pomerile v drugem krogu turnirja. Maja Lazanski je v drugem krogu izvedla najvišjo mojstrsko kato Suparinpei, Maja Lakner pa ravno tako zahtevno tekmovalno kato Kururunfa. Tokrat so nasprotnice žal bile premočne in Majama se ni uspelo prebiti v tretji krog in morebiti v boje za medalje. Maja Lakner je tekmovanje zaključila na 9., Maja Lazanski pa na 13. mestu.

Luka Cicvarić

V kategoriji kadetov je kot edini predstavnik Slovenije nastopil Luka Cicvarić. Luka je nastopil v izjemno zahtevni konkurenc 35 tekmovalcev iz 12 državi, kjer se je pomeril s tretje uvrščenim kadetom na svetovni karate lestvici WKF in še nekaj tekmovalci iz top 10 in top 30 svetovne lestvice. Luka je v prvem krogi izvedel svojo standardno kato Anan Dai in si brez velikih težav zagotovil napredovanje v drugi krog. V drugem krogu se je, z namenom preizkušanja izbora kat pred odhodom na evropsko prvenstvo na Cipru, odločil za ravno tako vrhunsko tekmovalno kato Ohan Dai, ki pa jo sodniki tokrat niso najbolje ocenili in si Luka ni izboril napredovanje v višje kroge turnirja ter je tekmovanje zaključil na 15. mestu. Luka se naslednji teden odpravlja na zaključne priprave slovenske reprezentance pred odhodom na mladinsko evropsko prvenstvo na Cipru.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

karate klub brežice
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi