Skip to main content
Torek, 16. april 2024
27.05.2022
13:59
Domen Sikošek Pelko
Foto: HC Kriens-Luzern
Selektor moške rokometne reprezentance Uroš Zorman je 17 rokometašev povabil na priprave za letošnje sredozemske igre, ki bodo v Oranu v Alžiriji potekale med 26. junijem in 6. julijem.

V reprezentanci trije Posavci - a vsi novinci

KRŠKO Slovenska rokometna reprezentanca se bo na sredozemske igre podala z mlado zasedbo, priložnost bodo dobili rokometaši, ki z igrami vse bolj opozarjajo nase in so prihodnost slovenskega reprezentančnega rokometa. Na seznamu povabljencev 14 rokometašev igra v dresu slovenskih klubov, trije pa v tujini. Na seznamu so trije posavski rokometaši - Krčana Timotej Grmšek in Tim Rozman ter Brežičan Domen Sikošek Pelko.

Povabljeni

Trije rokometaši s seznama so tudi že okusili delo A-reprezentance - Tadej Mazej in Tadej Kljun sta ob tem že vpisala uraden nastop, Uroš Miličević pa je sodeloval na pripravah zadnjih akcij. Za ostale bo to prva izkušnja v članskem dresu z državnim grbom. Na Zormanovem seznamu se nahajajo še Tilen StrmljanStefan ŽabićTim Cokan in Gal Gaberšek (vsi RK Celje Pivovarna Laško), Staš Slatinek JovičićGašper Horvat in Marko Kotar (vsi RK Trimo Trebnje), Domen TajnikJernej DrobežTimotej Grmšek (vsi RK Gorenje Velenje), Urban Pipp (RD Urbanscape Loka), Alen Skledar (RK Jeruzalem Ormož), Domen Sikošek Pelko (Kriens-Luzern) in Tim Rozman (Tusem Essen).

Zbor 13. junija v Zrečah

Kot pravijo na Rokometni zvezi Slovenije, se bo reprezentanca 13. junija v Zrečah, kjer bdo opravili celotne priprave. Tekmeci in razpored tekem na sredozemskih igrah bodo znani v prihodnjih tednih.

"Videli bomo, kaj od teh generacij lahko pričakujemo"

"Na sredozemske igre bomo popeljali igralce, ki se nekako nahajajo med mladinsko in člansko A-reprezentanco. Večina vabljenih rokometašev izhaja iz generacije 1998, ki je postala evropski prvak, ter letnikov 2000 in 2001, ki sta zaradi svetovne zdravstvene situacije ostala brez največjih tekmovanj v mlajših starostnih kategorijah," je ob najavi reprezentance za poletno akcijo povedal selektor Uroš Zorman.

In dodal, "da nam bo akcija dala dober vpogled v prihodnost slovenskega rokometa in A-reprezentance. Videli bomo, kaj lahko od omenjenih generacij pričakujemo. Verjamem, da bodo tekme v Alžiriji fantom dale prepotrebne mednarodne izkušnje na višji ravni, saj skoraj vsi s seznama igrajo v Sloveniji."

rokomet
krško
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja