Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
24.04.2023
14:01
Dami Zupi bo v družbi somišljenikov s cestnim kolesom med 2. in 6. majem prekolesaril 1.225 kilometrov. S prijatelji bodo zbirali denar za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin.

Tudi letos okoli Slovenije za dober namen

Projekt, katerega idejni oče je Dami Zupi, bo letos potekal že četrto leto. Skupaj so obdarili že več kot 80 otrok, ki so se razveselili novega kolesa. Cilj letošnjih darovanih kilometrov je razveseliti in obdariti še več otrok. "Naša želja je biti športno aktivni in hkrati dobrodelni. Tudi letos si želimo skupaj s kolesi obdariti otroke. Poleg tega je kolesarjenje za otroke pomembno, saj je to športna aktivnost pri kateri deluje celo telo. Otrok tako pridobiva na mišični moči, ravnotežju in koordinaciji hkrati pa se zabava in raziskuje svet okoli sebe," pravi Dami Zupi.

Projektu se je pridružila Zveza društev diabetikov Slovenije

Krčan je vesel, da se je letos projektu pridružila Zveza društev diabetikov Slovenije, in sicer v okviru kampanje #DarujemKilometre. "Z nami bosta tako vseh pet etap prekolesarila kolesarja, ki živita s sladkorno boleznijo. Ob tem naj izpostavim, da nas boste na poti lahko spremljali tudi pred ekrani, in sicer preko naše spletne strani dos.si," dodaja.

Na kolesarjenju tudi Urban Kravos in Aljaž Bratkovič

V imenu oseb s sladkorno boleznijo bosta kolesarila Urban Kravos in Aljaž Bratkovič, ki živita s sladkorno boleznijo. Telesna aktivnost je zelo pomembna, tako za zdrave ljudi kot tudi za osebe s sladkorno boleznijo, če ne celo najpomembnejši del obvladovanja sladkorne bolezni.

kolesarstvo

Pridružite se nam