Skip to main content
V Posavju 8.6° C Sobota, 27. 2024
28.06.2023
15:08
Po treh letih premora se je odprava mladih športnikov iz Posavja udeležila Svetovnih iger mladih v Celovcu. Odbojkarji, košarkarji, nogometaši in tenisači so dosegli odlične rezultate.

Krški športniki na 19. Svetovnih igrah mladih

Svetovne igre mladih potekajo od leta 2004 in s svojim pestrim programom privabljajo številne športne klube iz vsega sveta. Letos so se odločili udeležencem ponuditi 12 športov – glede na prijave pa so izvedi tekmovanja v 9 športih. Iger se je udeležilo 30 nacij, tekmovanja pa so potekala na kar 30 prizoriščih.  

Otvoritev in priprave na tekmovanje v Celovcu

Po treh letih premora so se naše športnice in športniki minuli vikend ponovno mudili v avstrijskem Celovcu na Svetovnih igrah mladih (United World Games). Letošnja odprava je štela preko sto udeležencev mladih športnic, športnikov in njihovih trenerjev iz Posavskega odbojkarskega kluba, Košarkarskega kluba Krško, Nogometnega kluba Posavje in Teniškega kluba Krško. Pred odhodom je mlade pozdravila in nagovorila podžupanja Brigita Piltaver ter jim zaželela srečno pot, veliko športnih užitkov ob tekmovanjih in varen povratek domov. Mestna občina Krško je namreč velik podpornik odprave, saj se brez njene pomoči, iger ne bi mogli udeležiti v takšnem številu, je poudarila Maja Lapuh iz Športne zveze Krško.

Mladi športniki so se najprej sprostili v Celovcu

Na dan prihoda se je naša odprava, po večurni vožnji in prijavah na prizorišču, sproščala ob idiličnem Vrbskem jezeru in se tako privadila na novo okolje, kjer bo preživela podaljšan tekmovalni vikend. V petek zvečer je potekala velika otvoritev na Stadionu Wothersee, katere so se udeležili udeleženci iger iz vsega sveta, kar je za mlade neopisljiva izkušnja. Gre za najmodernejši tovrstni objekt v Avstriji, ki šteje kar 32.000 sedišč in je prizorišče za številna športna tekmovanja in koncerte.  

Posavski klubi dosegli odlične rezultate

Posavski odbojkarski klub je nastopil z dvema ekipama deklet U13, ki sta osvojili zavidljivo 2. in 13. mesto, ekipi deklic U15 sta zasedli 19. in 21. mesto, ekipa deklic U17 in U19 pa sta zasedli 5. mesto. "Mlajše deklice so osvojile srebro, našim kadetinjam in mladinkam je žal nekoliko zmanjkalo v četrtfinalu, ko so ob koncu tekmovanja izgubile z visokimi Nizozemkami, prav tako pa so starejše deklice odlično zastopale Slovenijo in barve Krškega", so na Instagramu zapisali pri Posavskem odbojkarskem klubu.

Košarkarski klub Krško se je iger udeležil z dvema ekipama dečkov U14 in osvojil 5. ter 13. mesto, z ekipo dečkov U16 pa 10 mesto.

Nogometni klub Posavje je z ekipo dečkov U15 zasedel 5. mesto, Teniški klub Krško pa je na tekmovanje poslal dva igralca U12 in sicer Dilana Komočarja, ki je osvojil 2. mesto in Gašperja Zorčiča, ki je dosegel 9. mesto.

Fotogalerija (Foto: Športna Zveza Krško)

Rezultati:

Posavski odbojkarski klub

U13 (24 prijavljenih ekip/10 držav)
 - 2. mesto POK KRŠKO 1
 - 13. mesto POK KRŠKO 2
U15 (32 prijavljenih ekip/12 držav)
 - 19. mesto POK KRŠKO 1
 - 21. mesto POK KRŠKO 2
U17 (24 prijavljenih ekip/9 držav)
 - 5.mesto POK KRŠKO
 - 19 (11 prijavljenih ekip/7 držav)
 - 5. mesto POK KRŠKO

Košarkarski klub Krško

U14 (28 prijavljenih ekip/7 držav)
 - 5. mesto KK KRŠKO A
 - 13. mesto KK KRŠKO B
U16 (13 prijavljenih ekip/9 držav)
 - 10. mesto KK KRŠKO

Nogometni klub Posavje

U15 (14 prijavljenih ekip/7 držav)
 - 5. mesto NK POSAVJE

Teniški klub Krško

U12 (15 igralcev/4 držav)
 - 2. mesto: Dilan Komočar
 - 9. mesto: Gašper Zorčič

Iskrene čestitke vsem mladim udeležencem in njihovim trenerjem.

krško
šport

Pridružite se nam

Poglejte tudi