Skip to main content
V Posavju 3.5° C Nedelja, 28. 2024
04.10.2023
10:45
Foto: RK Krško
Ekipa RK Krško ponovno uspešna. Po uspešnem 4. krogu 1. B lige v Ajdovščini se že pripravljajo na obračun z RK Črnomelj. Mladi igralci navdušujejo in obetajo še več

RK Krško nadaljuje z uspehi

Članska ekipa Rokometnega kluba Krško nadaljuje z uspešnimi predstavami. V soboto je bil odigran 4. krog 1. B moške rokometne lige. Rokometaši Krškega so gostovali v Ajdovščini, ki sodi v širši krog favoritov za najvišja mesta. A so domačini stik s Krčani držali samo uvodnih nekaj minut. Domiselna igra v napadu, ki ga vodi izkušeni Marko Sintič (10 zadetkov in vrsta asistenc), ter čvrsta in disciplinirana igra v obrambi, kjer so ključno vlogo odigrali Tadej Sobotič, Matej Kučič, Filip Baznik ter Andraž Novak sta kmalu stvari postavili na pravo mesto. Krčani so se odlepili in polčas dobili s 17 proti 10.

V drugem polčasu niso popuščali, vodili tudi že za 10 zadetkov razlike, na koncu pa mirno zmagali 35 proti 28. Poleg omenjenih si pohvale zasluži celotna ekipa, ki pod vodstvom glavnega trenerja Aleša Sirka na treningih dela zavzeto, na igrišču pa kaže moč in modrost. Navdušuje tudi napredek nekaterih mladih igralcev, predvsem na desni strani napada, ki je bil lani nekoliko v krču. Po besedah trenerja Sirka ima ta ekipa še veliko potenciala, zato se lahko veselimo prihodnjih tekem.

Naslednja tekma bo že v petek, 6. oktobra 2023, ob 20.00, ko se bodo v ŠC Krško Sevnica pomerili z RK Črnomelj. Rokometaši si želijo podobne podpore gledalcev, kot so jo imeli ob tekmi z RK Dol TKI Hrastnik.

Pretekli vikend smo se lahko veselili tudi zmag kadetov Krškega nad ŠD Mokerc-KIG z 29 proti 23 in starejših dečkov B, ki so zmagali Rudarja z 32:20. Nekoliko je zmanjkalo le starejšim dečkom A, ki so prav tako z Rudarjem izgubili za tri zadetke razlike.

RK Krško

rk krško
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi