Skip to main content
V Posavju 16.4° C Sreda, 1. 2024
06.04.2023
07:30
Uspešni v karate-boksarskem vikendu
Foto: Fight club SHony
Člani Fight cluba Shony so bili minuli vikend uspešni, v soboto so nastopili na boksarskem tekmovanju, v nedeljo pa še na karate tekmi s številčno udeležbo.

Boks

V soboto so nastopili na 2. krogu boks lige Boksarske zveze Slovenije v Domžalah, kamor so prijavili pet boksarjev, članov kluba. Na ligi je potekalo kar 37 dvobojev, Saša Petković in Luka Vanič tokrat žal nista dobila nasprotnikov, s preostalimi tremi člani pa so se domov vrnili z delnim izkupičkom. V ring je prvič stopil Aleks Vaš, ki se je v kategoriji dečkov do 52kg pomeril z Alexom Frasom iz Dejan Zavec Gyma. Aleks je bil v dvoboju suveren in nasprotnika prisil v predajo že na koncu prve runde. Z nasprotnikom iz istega kluba Domnom Predaničem se je pomeril Fehim Halilović, a je bil žal neuspešen, Erazem Dornik se je do zadnjih sekund srčno upiral Marku Stegnarju iz Boksarskega kluba Bulldog. "Glede na to, da se je za svoj prvi dvoboj odločil že po nekaj mesecih ukvarjanja z boksom, mu za prikazano iskreno čestitamo," dodajajo v klubu.

Fotogalerija (Foto: Fight club Shony):

Karate

Karateisti so v nedeljo nastopili na 1. državnem pokalnem tekmovanju Karate zveze Slovenije in v konkurenci 449 tekmovalcev iz 48 klubov v borbah osvojili 2 zlati, 1 srebrno in 5 bronastih medalj. Na najvišjo stopničko sta stopila Izak Kerin (malčki do 26kg) in Iva Glogovšek (malčice nad 36kg), srebro je osvojila Saša Petković (mladinke nad 66kg), bronasta odličja pa so pripadla Žan Janu Bohu (malčki do 34kg), Maši Debelak (kadetinje do 61kg), Luki Dimčiču (dečki do 35kg), Žigi Dimčiču (malčki do 34kg) in Alexu Vinterju (mački do 30kg). Leni Bizjak in Matija Županc sta tokrat žal ostala brez vidnejše uvrstitve, Amelia Koritnik pa je svoj nastop odpovedala zaradi bolezni.

fight club shony
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja