Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
16.02.2023
10:03
Usposabljanje trenerjev in prostovoljcev za delo z invalidi
Foto: ŠD Plavalček
Športno društvo Plavalček nadaljuje projekt usposabljanja plavalnih trenerjev in prostovoljcev za delo z invalidi.

Projekt EDCav

KRŠKO Športno društvo Plavalček nadaljuje z aktivnostmi v zvezi s projektom EDCaV, katerega cilj je izboljšanje usposobljenosti športnih trenerjev za delo z invalidi ter spodbujanje invalidov k športnemu in telesnemu udejstvovanju.

Minuli vikend je v Krškem potekalo dvodnevno teoretično in praktično usposabljanje za 8 trenerjev in 8 prostovoljcev iz Slovenije in Hrvaške pod vodstvom Mihovila Španje in Ane Matković Mustapić, avtorjev "Priročnika za trenerje in prostovoljce za delo z invalidi v vodi". Praktični del treninga, od samega dostopa športnikov do vaj in gibanja, smo izvajali na šolskem bazenu Krško s slovenskimi športniki invalidi, člani Športnega društva Plavalček. Obisk hrvaških partnerjev v Sloveniji je bil tudi priložnost, da projektni partnerji, ki jih skupaj z gostiteljem tega izobraževanja, ŠD Plavalček, sestavljata Dubrovniška športna zveza in Društvo Vere Montis iz Reke, na svojem drugem transnacionalnem srečanju povzamejo opravljene aktivnosti doslej in kar še pride.

Fotogalerija (Foto: Športno društvo Plavalček):

Novo srečanje je predvideno aprila 2023 v Dubrovniku, kjer bo organiziran športni dan s tekmovanji za invalide in okrogla miza "Razvijanje javne zavesti o pomenu telesne dejavnosti in vključevanju invalidov". Udeleženci okrogle mize bodo invalidske organizacije in društva, oblikovalci politik in mediji, nekatere teme, o katerih bodo razpravljali, pa so politika EU do invalidov, ozaveščenost javnosti o tej problematiki, obstoječe sodelovanje med trenerji, prostovoljci in športna društva, pomen telesne dejavnosti za invalide, zagotavljanje ustrezne dostopnosti do športnih objektov in lokalna politika vključevanja invalidov v šport.

Spomnimo, projekt EDCaV je bil sofinanciran s strani programa Evropske unije Erasmus+ v vrednosti 30 tisoč evrov. Nosilec projekta je Dubrovniška športna zveza.

Športno društvo Plavalček

šd plavalček
krško
fotogalerija

Pridružite se nam