Skip to main content
V Posavju 11.3° C Četrtek, 2. 2024
14.07.2023
09:35
Foto: Boštjan Levičar
Slovenski speedway dirkač Sven Cerjak je v polfinalu svetovnega prvenstva dosegel izvrstno peto mesto in si s tem zagotovil mesto v velikem finalu.

Sven Cerjak zabeležil zgodovinski dosežek za slovenski speedway

Sven Cerjak, up krškega in slovenskega speedwaya, je na prvi polfinalni dirki svetovnega prvenstva posameznikov v kategoriji 250 kubičnih centimetrov zasedel izvrstno peto mesto. To mu zagotavlja nastop v petkovem finalu. V švedskem Vasterviku je v močni konkurenci zbral 10 točk (0, 3, 2, 3, 2) in s tem uresničil zgodovinski dosežek za slovenski speedway. Zmago je s 13 točkami slavil Avstralec Beau Bailey, pred dobrima znancema krške publike, Britancem Cooperjem Rushenom (13 točk) ter Poljakom Kacperjem Manio (12). Uvrstitev v petkov finale, ki ga bo gostila švedska GP prestolnica Malilla, so si zagotovili tudi Pedersen (11), Beczkowski (10), Karlsson (9) ter Klasson (9).

Dedku Ladu v dar: Uvrstitev v finale

"V prvi vožnji me je sotekmovalec zadel s "piglom" in me odpeljal s sabo. Imel sem veliko težav, da sem lahko položil motor in rešil padec. Zabeležil sem ničlo. Drugo vožnjo sem končal s prvim mestom in najhitrejšim časom do šeste vožnje, 61.2 sekunde. V tretjem nastopu sem osvojil dve točki za drugo mesto. V četrtem nastopu sem zopet postavil stvari na svoje mesto in suvereno zmagal. V peti vožnji sem odlično štartal in vodil dva kroga, potem pa sem po manjši napaki v tretjem krogu padel na drugo mesto. Končno, peto mesto in uvrstitev v finale bi poklonil svojemu dedku Ladotu, ki danes praznuje rojstni dan. Dedo Lado, vse najboljše", je svoje doživljnanje strnil Sven.

Fotogalerija (Foto: Boštjan Levičar in Hampus Norrström)

Zahvale in napovedi pred velikim finalom

"Z doseženim rezultatom se mi je uresničila želja, da se uvrstim v veliki finale, v SGP3. Zahvalil bi se vsem, ki ste danes v Sloveniji navijali zame, vsem sponzorjem, mehaniku Borisu Klenovšku in matičnemu klubu AMD Krško. Velika hvala vsem!", je zaključil Sven.

speedway
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja