Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
01.10.2022
20:52
RK Krško : RD Urbanscape Loka
Foto: ePosavje.com
V 4. krogu 1. slovenske rokometne lige so Krčani prišli do prve točke, srečanje s Škofjo Loko se je končalo brez zmagovalca in z rezultatom 20:20. A kaj lahko bi doma ostali obe točki.

RK Krško : RD Urbanscape Loka 
20:20 (11:11)

RK Krško:
Kozole 6 obramb, Logar 6 obramb, Žitković, Škafar, Sintič 1(1), Sobotič 4, Romih 2(1), Grobelnik, Baznik 1, Resnik, Košir 1, Novak 5, Sarajlić, Glaser 1, Švalj 3, Dosedla 2.

RD Urbanscape Loka:
Stanojlović 11 obramb, Juričan 1 obramba, Jakac, Belič Pfajfar 2, Dolenc 2, Cingesar 7, Mali, Jesenko A. 3, Damjanović 1, Batagelj 4, Nikolić 1, Jesenko M., Klemenčič, Šilc, Atanasov 1.

Sedemmetrovke:
RK Krško 4(2), RD Urbanscape Loka 1(0).

Izključitve:
RK Krško 4 minute, RD Urbanscape Loka 10 minut.

Prva točka v prvi ligi

KRŠKO Krški rokometaši so v 4. krogu nove sezone 1. slovenske rokometne lige prišli do prve letošnje točke. Da bo tokrat pomemben vsak zadetek je nakazoval že začetek srečanja, ko se je igralo gol za gol. Krčani so po zadetku Novaka, ob zadnjem zvoku sirene najboljšega strelca pri domačih, v 11. minuti prvič povedli z dvema zadetkoma prednosti, bilo je 5:3. Gostje so nato domače ulovili in lovili do konca prvega polčasa, končal se je z rezultatom 11:11.

Gostje v drugem polčasu bežali že za +3

Po prihodu iz garderobe so Krčani zaspali in v 36. minuti so Škofjeločani že vodili s tremi zadetki prednosti ob rezultatu 11:14. Prednost so nato držali vse do 57. minute, ko so jih Krčani ob dobri obrambi in zbranih ter učinkovitih napadih ulovili na 20:20. S sedmih metrov je bil uspešen Sintič.

Napeta končnica

Kozole je minuto pozneje Klemenčiču ubranil strel s sedmih metrov, v zadnji minuti in pol so imeli gostje dolg napad - bolje rečeno več kratkih s prekinitvami, ko sodnika Nahtigal in Kavalar nista in nista dvignila roki za dolg napad. Gostje so le prišli do strela, iz skoka je proti krških vratov streljal Damjanović, žoga je od desne vratnice vratarja Kozoleta zletel v avt. 

Na koncu pa delitev točk

Krčani so imeli zadnji napad, trener Kukavica je na sodniško mizo položil zeleni karton za minuto odmora. Krčani so skovali taktiko za zadnji napad, po kroženju žoge na devetih metrih je ta prišla do Novaka na levem krilu. Sodnika sta tri sekunde pred koncem zapiskala prekršek, Sintič iz težkega položaja ni uspel sprožiti močnejšega strela proti vratom in srečanje se je končalo z delitvijo točk.

rokomet
krško
rokometni klub krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja