Skip to main content
V Posavju 5.6° C Torek, 23. 2024
15.05.2023
21:38
RK Krško : RD LL Slovan
Foto: ePosavje.com
Če so po nedeljski zmagi Gorenja nad Trimom Celjani postali novi državni prvaki, pa še ni odgovora na vprašanje, kdo bo obstal v 1. slovenski rokometni ligi.

Nič še ni odločeno

KRŠKO Dva kroga pred koncem 1. slovenske rokometne lige še ni znano, kdo bo v naslednji sezoni nastopal med najboljšimi. Zaenkrat najbolje kaže Mariborčanom, z devetimi točkami se držijo 12. mesta na lestvici. V 1. B rokometno ligo se bosta po 26. krogu 1. lige uvrstili 13. in 14. uvrščeni ekipi. In trenutno kaže, da bi to lahko bila oba posavska rokometna kluba. Dobovčani so v soboto izgubili v Kopru z rezultatom 29:25, od Krčanov so bili v domači dvorani s 30:35 boljši rokometaši RD LL Grosist Slovan. 

In kako kaže?

Mariborčani, Dobovčani in Krčani bodo v zadnjih dveh krogih odločili, kdo se bo (pre)selil v 1. B ligo. V naslednjem krogu Dobovčani gostijo Slovan, Mariborčani igrajo proti Slovenj Gradcu, Krčani pa odhajajo v goste k novim državnim prvakom, rokometašem Celja Pivovarne Laško. Najbolj zanimiv bo zadnji krog, 27. maja bo v Krškem posavski derbi med Krčani in Dobovčani - decembra so bili boljši Krčani, Mariborčani pa bodo gostovali v Novem mestu. 

    Razpored do konca prvenstva

    25. krog 1. lige, 20. maj

    • RK Dobova : RD LL Grosist Slovan (21. maj)
    • RK Celje Pivovarna Laško : RK Krško (19. maj)
    • RK Maribor Branik : RK Slovenj Gradec (19. maj)

    26. krog 1. lige, 27. maj

    • RK Krško : RK Dobova
    • MRK Krka : RK Maribor Branik
    rokomet
    rokometni klub krško
    rk dobova
    dobova
    krško
    brežice

    Pridružite se nam

    Poglejte tudi