Skip to main content
V Posavju 13.4° C Petek, 26. 2024
31.01.2023
12:45
V Brežicah in Pišecah badmintonski festival
Foto: Badminton klub Pišece
V Brežicah in Pišecah je minuli vikend potekal 1. ADA badmintonski festival.

V Brežicah in Pišecah je minuli vikend potekal 1. ADA badmintonski festival. V četrtek se je festival pričel z mednarodno konferenco o gibanju in zdravi prehrani. Zaključek konference je prinesel misel in sporočilo "Gibalno stanje otrok in starejših je alarmantno", zato bodo morale države čimprej sprejeti določeno ugodnosti oziroma subvencije, da se bo število ljudi začelo vsaj rekreativno ukvarjati s športom.

V petek na okrogli mizi so si bili člani športne zveze ADA enotni, da zveza deluje odlično, saj se število udeležencev na posameznem turnirju vseskozi povečuje. V Ljubljani, Zagrebu, Brežicah, Varaždinu in Opatija ima zveza problem, ker nimajo zadostnih kapacitet velikosti dvorane in se zveza spogleduje z dvodnevnim turnirjem. Medtem ko Sarajevo in Beograd trenutno še zadostujeta potrebam. Želja zveze je tudi, da bi že v naslednji sezoni izvedli ADA promocijske turnirje, predvsem v tistih krajih, kjer še ADA ni bila. V mislih so kraji, kot so Doboj ali Banja Luka v BiH. V Srbiji so zanimivi kraji Novi Sad in Vršec in na Hrvaškem Split. ADA liga bi se želela širiti tudi proti severu in sicer v Graz, kjer bi že naslednjo sezono radi izpeljali turnir.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

Sobotni turnir je bil pika na i festivala. Turnirja se je udeležilo 260 igralk in igralcev 47 klubov iz Srbije, BIH, Hrvaške, Avstrije, Nemčije in Slovenije. Svečana podelitev nagrad in zahval je bila v Mladinskem centru Brežice. Ker je bila zaključna prireditev načrtovana za v nedeljo izpeljana že v soboto zvečer, je bil tako v nedeljo izpeljan zgolj otroški turnir. Žal se je otroškega turnirja udeležilo manjše število, kot je organizator pričakoval. Naslednja postaja druženja, kjer bo potekal turnir, bo prvi vikend v mesecu marcu v mestu znamenitega Vučka - v Sarajevu.

Badminton klub Pišece

brežice
pišece
badminton klub pišece

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja