Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
30.08.2021
11:13
Državno prvenstvo v speedwayu, tretja dirka
Foto: Jože Lesjak
V soboto so na stadionu Matije Gubca v Krškem speedwayisti odpeljali tretjo dirko za odprto državno prvenstvo Slovenije, Slovaške in Madžarske. Zmage se je razveselil zelo prepričljivi Matic Ivačič.

Tretja dirka državnega prvenstva v speedwayu

KRŠKO Matic Ivačič je v šestih vožnjah zbral prav toliko zmag. Pred zadnjo dirko, ki bo čez 2 tedna v madžarskem Nagyhalaszu, ima Ivačič dve točki prednosti pred Nickom Škorjo.

Po dveh odpeljanih dirkah v Debrecenu in Žarnovici sta se pred sobotno dirko v Krškem na vrhu lestvice državnega prvenstva Slovenije, Slovaške in Madžarske z enakim izkupičkom točk nahajala Matic Ivačič, član Speedway Team Lendava, in Nick Škorja, član AMD Krško. Oba voznika sta se na dirki srečala že v prvi njihovi vožnji, zmago pa je vknjižil Ivačič. Do konca rednega dela sta voznika vse preostale vožnje dobila in se tako neposredno uvrstila v finale.

Tudi Denis Štojs, še en član AMD Krško, se je na dirki dobro znašel in po rednem delu zasedel 3. mesto. V vožnji »zadnja priložnost« si je z drugim mestom privozil finale, ki pa ga je končal na 4. mestu. Anže Grmek je bil edini izmed Slovencev, ki se mu ni uspelo pribiti do finalne vožnje, vendar pa je tudi on v rednem delu navduševal z odličnimi predstavami in številnimi prehitevanji.

Fotogalerija (Foto: Jože Lesjak):

Ivačič v prvenstvu dve točki pred Škorjo

V finalu se je poleg Ivačiča, Škorje in Štojsa znašel še Čeh Petr Chlupač, ki je tudi najbolje štartal (vendar naj bi se dotaknil štartne vrvice, sodnik pa je to spregledal) in vodstvo držal vse do tretjega kroga, ko ga je vendarle prehitel Ivačič. Ivačič ima tako po dveh zmagah v Debrecenu in Krškem ter 3. mestu v Žarnovici dve točki prednosti pred najbližjim zasledovalcem Nickom Škorjo, ki je dvema 2. mestoma na prvih dveh dirkah dodal še 3. mesto v Krškem, vendar pa bo vseeno zbral 18 točk, saj Chlupač ne tekmuje v skupnem seštevku državnega prvenstva.

Čez 14 dni dirka na Madžarskem

Čez dva tedna bo na sporedu še zadnja dirka državnega prvenstva Slovenije, Slovaške in Madžarske v Nagyhalaszu na Madžarskem. Na koncu štirih dirk se štejejo voznikove tri najboljše uvrstitve, razlike pa so zaenkrat zelo majhne. Pred zadnjo dirko je tako še vse odprto, največ možnosti za naslov državnega prvaka pa imata Matic Ivačič in Nick Škorja.

Odziva obeh krških voznikov:

Nick Škorja: "S samo dirko sem kar zadovoljen. V rednem delu sem v prvi vožnji izgubil le eno točko, tako da sva se z Maticem uvrstila neposredno v finale. V finalu pa menim, da ni bilo najbolj pošteno, saj se je Čeh na notranji poziciji dvakrat dotaknil štartne vrvice, ampak sodnik tega žal ni videl. Posledično, ker bi moral biti Čeh diskvalificiran, sem spustil gas, vendar je sodnik pustil, da se dirka nadaljuje ter razpletlo se je tako kot se je in upam, da bo naslednjič boljše. Progo na Madžarskem dobro poznam, zato je naslov državnega prvaka cilj, ki ga lahko z dobro vožnjo in dobrimi štarti tudi dosežem."

Denis Štojs: "V finalu je žal sodnik spregledal na poziciji A čeha Chlupača, ki se je dvakrat dotaknil vrvice in bi moral biti torej diskvalificiran, zato sem na štartu zaspal, saj sem čakal, da se bo prižgala rdeča luč, vendar se ni in sem na koncu ostal zadnji. Tako pač je, sodnik se je odločil tako kot se je, vendar menim, da je bila storjena krivica tako meni kot Nicku. Z vožnjami sem drugače kar zadovoljen, kljub temu da bi lahko bilo še boljše, vendar pa je po drugi strani to realnost glede na treninge, kajti jih imam letos zelo malo."

(nm)

speedway
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja