Skip to main content
V Posavju 13.7° C Petek, 26. 2024
11.05.2023
12:23
Kostak Krško Open, tenis 2022
Foto: Teniška zveza Slovenije
V Krškem bo od 14. do 21. maja potekal prvi moški turnir serije WTT. Prvi nosilec turnirje bo 334. igralec na svetu, na turnirju bo nastopilo pet Slovencev.

Na turnirju tudi pet Slovencev

KRŠKO S kvalifikacijami se bo v nedeljo v Krškem začel prvi letošnji teniški turnir serije WTT. Od 14. maja do 10. septembra bo v Sloveniji sedem turnirjev, poleg tega v Krškem še v Litiji, Štorah, Celju, Velenju in dva v Mariboru. Na prvih petih turnirjih bo denarni sklad 15.000 dolarjev, na mariborskih dveh turnirjih pa 25.000 dolarjev. 

Nemec Gerch prvi nosilec

Prvi nosilec turnirja bo Nemec Lucas Gerch, trenutno 334. igralec na lestvici ATP. Glede na uvrstitev na lestvici je na glavni turnir že uvrščen Bor Artnak (685. igralec na lestvici ATP). Matic Dimic, Nik Mikovič, Miha Vetrih in povratnik po poškodbi Blaž Rola bodo na turnirju nastopili s povabilom organizatorja.

Lani igrale ženske, letos moški

"Po lanskem uspešno izpeljanem WTT turnirju se z novim znanjem in izkušnjami veselimo organizacije prihajajočega turnirja. Potrudili se bomo, da bo turnir potekal še bolj uspešno kot lani, kar nam bodo med drugimi omogočili tudi novi klubski prostori. Veselimo se, da se že drugo leto zapored v našem mestu odvija največji teniški dogodek," je ob tem povedala direktorica turnirja Maja Nikolič. Kot je še dodala, "bi se rada zahvalila Tenis Sloveniji za zaupanje, ob tem pa zahvalo pošiljam tudi Mestni občini Krško. Verjamem, da bodo igralci uživali v našem mestu, ki ponuja številne zabavne aktivnosti. Veliko sreče pošiljam tudi vsem slovenskim igralcem in upam, da se bodo pred domačimi gledalci predstavili v najboljši luči."

tenis
teniški klub krško
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja