Skip to main content
V Posavju 3.5° C Nedelja, 28. 2024
10.07.2023
21:30
V Pišecah pripravili več kot 20 prireditev
Foto: Badminton klub Pišece
V soboto so v Pišecah s kolesarskim maratonom prijateljstva končal uspešen aktivni mesec športa. Med aktivnim mesecem so pripravili več kot 20 prireditev iz sveta športa in skrbi za zdravje.

V mesecu dni pripravili več kot 20 prireditev

Kot je na zaključku prireditev povedal idejni vodja Tadej Škof, so zelo zadovoljni in ponosni. "V enem mesecu smo pripravili več kot 20 prireditev, na katerih je sodelovalo skoraj 500 različnih interesnih ljudi. Naj izpostavimo nekaj najuspešnejših prireditev," je povedal Škof.

Kolesarjenje, badminton, skrb za zdravje

Mednarodni turnir dvojic v športni dvorani Pišece je obiskalo več kot 100 igralk in igralcev iz Hrvaške in Slovenije, izvedli so testiranje otrok in starejše populacije. "Odziv je bil zelo velik in mislimo, da bomo z takšnim testiranjem nadaljevali tudi v prihodnje," dodaja sogovornik. "Dogodek Kolesarim, da pomagam za naše mlade upe je in bo postala prepoznavna prireditev Badminton kluba Pišece. "Mini olimpijada je bila polno zasedena. Mednarodni teden badmintona je bil napolnjen v manj kot tednu dni, žal smo bili omejeni na število prijav. Svetovni dan badmintona, ki smo ga praznovali 5. julija, je bil zelo obiskan saj se je predstavitve udeležilo več kot 100 otrok iz celotne občine," je še povedal Škof.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

Turnir na Murterju z rekordnim obiskom

Mednarodni turnir v badmintonu na otoku Murter, ki ga organizirajo skupaj s Turistično zvezo Murter in BK Flex Zagreb, je bil rekordno obiskan. Pohod na najvišji vrh občine Brežice so izvedli kljub malo manjšemu številu, druženje prijateljskih mest so izpeljali v manjšem obsegu, saj se nekateri kraji trenutno ukvarjajo s polno turistično sezono. Kolesarskega maratona prijateljstva se je udeležilo rekordno število kolesarjev.

"Aktivni mesec športa nov mejnik v našem okrožju"

V sklopu dogodkov so izvedli tudi nekaj zelo zanimivih predavanj in okroglih miz ter prireditev, na katerih se je zbralo manjše število obiskovalcev. "V velik ponos nam je tudi to, da smo večino prireditev izpeljali v nekakšnem sodelovanju med Športno zvezo ADA, ki je bila gonilna sila ter Badminton klubom Pišece, Športnim društvom ox A do Ž, turistično zvezo Kumrovec in Murter, občino Brežice, KS Pišece, OŠ Maksa Pleteršnika Pišece ter seveda ostalili lokalnimi društvi. Aktivni mesec športa je definitivno postal nov mejnik v našem okrožju in že kujemo plane za naslednje leto," je zaključil sogovornik.

brežice
badminton klub pišece
pišece

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja