Skip to main content
V Posavju 13.7° C Petek, 26. 2024
15.04.2023
21:09
Športno društvo Plavalček 16. in 17. aprila 2023 organizira zaključni dogodek EU projekta »Izobraževanje plavalnih trenerjev in prostovoljcev za delo z invalidi«.

Zaključni dogodek EU projekta Izobraževanje plavalnih trenerjev in prostovoljcev pri delu z invalidi

Dogodek bo vključeval okroglo mizo in neformalno »tekmovanje« invalidov na mestnem bazenu. Najprej bo potekala Okrogla miza, ki bo 16. Aprila 2023, od 10. do 12. ure. v Študentskem domu Dubrovnik. Skupaj s predstavnikom Športnega društva Plavalček iz Krškega se bodo na okrogli mizi zbrali še predstavniki Društva invalidov Dubrovniško-neretvanske županije in predstavniki mesta Dubrovnik.

Glavna ideja okrogle mize je izmenjava izkušenj in konkretnih primerov dobre prakse, kjer bo kot primer potekala predstavitev Športnega društva Plavalček ter možnih načinov ozaveščanja javnosti o pomenu telesne dejavnosti in vključevanju invalidov.

Naslednji dan, 17. aprila 2023, bo od 10. do 14. ure na bazenu potekalo neformalno »tekmovanje« invalidov, ki bodo poleg plavanja opravili še več poligonov, v sklopu usposabljanja trenerjev in prostovoljcev.

Projekt EDCaV je sofinanciran s strani programa Evropske unije Erasmus+ v višini 30 tisoč evrov. Poleg ŠD Plavalček sta v projekt vključena še Dubrovniška športna zveza kot koordinator projekta in Društvo Vere Montis iz Reke kot partner.

V času izvajanja projekta v tem letu smo izvedli usposabljanje za delo z invalidi, za štiri plavalne trenerje in štiri prostovoljce, iz Slovenije in Hrvaške ki sta ga vodila Mihovil Španja in Ana Matković Mustapić.

Športno društvo Plavalček

šd plavalček
krško
p

Pridružite se nam

Poglejte tudi