Skip to main content
V Posavju 4.4° C Četrtek, 25. 2024
24.04.2023
22:02
V petek tekma sezone
Foto: arhiv ePosavje
V 1. slovenski rokometni ligi so minuli vikend odigrali srečanja 23. kroga prvenstva. Do konca so ostali še trije krogi. Celjani so vse bližje naslovu prvaka, bolj napeto je v boju za obstanek.

Prvak skoraj odločen, ne pa še obstanek v ligi

Celjski rokometaši so le še nekaj korakov oddaljeni od potrditve novega naslova državnih prvakov. V petek so v Ribnici zmagali z visokih 30:32 in imajo tri kroge pred koncem štiri točke prednosti pred Trebanjci. Bolj napeto je na dnu prvoligaške lestvice v boju za obstanek. Pri repu lestvice je Slovan s 16 točkami - sedmimi prednosti perd Mariborčani - že potrdil najmanj 11. mesto.

Mariborčani, Krčani in Dobovčani v boju do zadnjega 

V petek so Mariborčani v domači dvorani s Krčani odigrali 27:27 (14:18). Ob polčasu je vse kazalo, da bodo Krčani domov odnesli dve točki, s katerima bi dohiteli Dobovčane in prehiteli Mariborčane. V 39. minuti so vodili že s petimi zadetki prednosti ob rezultastu 16:21, a se je v nadaljevanju prednost vse bolj topila. In ob zadnjem zvoku sirene tudi dokončno stopila. Krčani so vse do 60. minute in zadetka Jezernika prednost imeli v svojih rokah in nogah - prav nasprotno, še v 58. minuti so po zadetku Sintiča s sedmih metrov povedli z dvema zadetkoma razlike. Srečanje se je končalo z delitvijo točk - Mariborčanom letošnja deveta, Krčanom osma. Dobovčani so doma gostili velenjski Gorenje in izgubili s 36:28.

Kako do konca?

In zdaj? V naslednjem krogu - tekme bodo na sporedu šele 14. maja - Dobovčani odhajajo v Koper, Krčani gostijo Slovan, Mariborčani gostujejo pri Celjanih. V predzadnjem krogu Dobovčani doma igrajo s Slovanom, Krčani v gosteh v Celju in Mariborčani doma s Slovenj Gradcem. In tri kroge pred koncem se vse bolj kaže slika, da bi o vsem skupaj lahko odločal zadnji krog - posavski derbi v Krškem z Dobovo ter tekma med novomeško Krko in Mariborom v Novem mestu. Zadnji krog bo na sporedu 27. maja.

rokomet
rokometni klub krško
krško
dobova

Pridružite se nam

Poglejte tudi