Skip to main content
V Posavju 8.6° C Sobota, 27. 2024
05.06.2023
08:25
V nedeljo, 4. junija 2023, je v Ljutomeru potekalo ekipno državno prvenstvo, tekmovalo je skupno 124 prijavljenih ekip iz štiridesetih klubov.

Dve srebrni in ena bronasta kolajna

LJUTOMER Karate klub Brežice je zastopalo pet ekip, ki so v ekipnih kata nastopih osvojili dve srebrni in eno bronasto odličje. Tekmovanje je pogumno otvorila ekipa najmlajših tekmovalk v sestavi Gaja Štern, Mia Kajtna in dvojčic Evelyn Joy in Amelie May Žičkar, ki so se v prvem krogu pomerile z ekipo najmlajših iz Karate kluba Zen. Z odlično izvedbo kate in borbenim duhom, so brežiške tekmovalke brez izgubljene točke premagale nasprotnice in se uvrstile v finale, kjer so tokrat žal morale priznati premoč nasprotnicam iz Karate kluba Cerknica. Z nastopom so si tako naše najmlajše priborile srebrno odličje in postale državne ekipne podprvakinje.

V kategoriji malčice so brežiške barve zastopale Sofia Popijač, Eva Strgar, Mia Kajtna in Megi Cicvarić, ki so z malo manj športne sreče tokrat izgubile proti ekipi iz Trbovelj, ki se v nadaljevanju ni uspela uvrstila v finale, zato Brežičanke niso imele možnosti repasaža. V močni konkurenci kar desetih ekip so v kategoriji dečki nastopili Gašper Štern, Niko Cicvarić in Gal Budič. S tehnično dovršenimi in srčnimi izvedbami kat so dečki pokazali svojo odlično pripravljenost in napredek. Suvereno so napredovali iz kroga v krog in se po zmagah nad ekipama Karate kluba Mirna Peč in Karate kluba Shotokan Kranj uvrstili v finale, kjer so boj z ekipo Društva za karate Celje žal izgubili. Z nastopom so si tako tudi Gašper, Niko in Gal priborili srebrno odličje in postali državni ekipni podprvaki.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Bron ekipi deklic do 12 let

Bronasto odličje so si z zelo korektnim, močnim in borbenim nastopom priborile tudi Sinja Bončina, Kim Kerin, Aria Zofič in Sofia Popijač v kategoriji ekip deklic do 12 let. Sinja Bončina, Kim Kerin in Aria Zofič so nato skupaj z Angeliko Li Žičkar nastopile tudi v močni kategoriji ekip mlajših kadetinj do 14 let. Tokrat so imele smolo, saj so kljub tehnično natančni in močni izvedbi v prvem kolu izgubile proti ekipi Karate kluba Trbovlje. Brežiške tekmovalce so tokrat spremljali trenerji Christian Kajtna, Darko Cicvarić in Andrejka Dvornik, ki so bili z nastopi svojih varovancev zelo zadovoljni. Zahvala pa gre tudi vsem, ki brežiške tekmovalce podpirate, jih spremljate na tekmovanja in zanje navijate.

Karate klub Brežice

badminton klub pišece
pišece
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi