Skip to main content
V Posavju 15.4° C Petek, 26. 2024
03.01.2023
10:58
V Fight clubu Shony pravijo, da je leto 2022 prineslo polno izzivov in težkih preizkušenj. Njihova najboljša tekmovalka Ela Petan je koledarsko leto 2022 zaključila na 2. mestu svetovne lestvice.

Ela Petan koledarsko leto 2022 zaključila na 2. mestu

Podmladek kluba je začel z uspešnimi nastopi v vseh treh panogah, ki jih izvajajo v klubu -. v karateju, boksu in taekwondoju. Njihova najboljša tekmovalka Ela Petan pa je po izjemnem letu 2021 uspela ohraniti status tekmovalke, ki kroji sam svetovni vrh. Na svetovni rang lestvici je vodstvo po zmagi na svetovnem pokalu in osvojitvi brona na svetovnem prvenstvu prevzela Nina Kvasniceva iz Slovaške, v konkurenci 242 osvajalk točk iz vsega sveta pa 2. mesto zaseda Ela Petan. Leto 2022 je začela na 3. mestu, skoraj pol leta je bila na lestvici vodilna, koledarsko leto pa zaključuje tik pod vrhom. Med najboljšo deseterico so se uspele prebiti še Nguyeneva (Vietnam), Ortujeva (Italija), Bougrinova (Belgija), Xenou (Grčija), Imitikova (Maroko), Tsaneva (Bulgarija), Yahiaoijeva (Alžirija) in Damanyjeva (Egipt). Leto 2022 je Ela začela s 3. mestom na WKF Karate 1 Youth League v Mehiki (Acapulco), osvojila je bron na evropskem prvenstvu na Češkem (Praga), zmagala na Balkanskem prvenstvu v Črni Gori (Bar), med najboljšo osmerico pa se je prebila še WKF Youth League na Cipru in v Italiji.

Športnica leta 2021 v občini Brežice

Brez vidnejše uvrstitve je ostala le na svetovnem pokalu na Hrvaškem, kjer je leto prej zmagala. Zares izjemnim dosežkom je dodala še naslov državne prvakinje, naziv karateistke leta 2021 in 2022, naslov prvakinje odprtega prvenstva Slovaške ter športnice leta občine Brežice 2021. "Vsem, ki so nam pomagali omogočiti njene nastope na največjih tekmovanjih se iskreno zahvaljujemo in vas toplo naprošamo, da nam stojite ob strani tudi v letu 2023," dodajajo.

Ela Petan, jakostna lestvica

Nastopila bo v kategoriji članic in mlajših članic

V letošnjem letu bo Ela Petan nastopila v kategoriji članic in mlajših članic. Že v začetku leta jo čaka trening kamp s češko reprezentanco, nato jo čaka nastop na Grand Prix Croatia in zadnja dva nastopa v mladinski kategoriji - na Cipru bo nastopila na evropskem prvenstvu, v Savdski Arabiji pa na prvi tekmi svetovnega pokala. Prva velika članska preizkušnja jo čaka meseca marca, na članskem evropskem prvenstvu v Španiji.

brežice
borilni športi
karate klub brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja