Skip to main content
V Posavju 5.7° C Torek, 23. 2024
18.11.2022
09:48
Benjamin Šeško
Foto: M24.si / NZS
Radeški nogometni biser Benjamin Šeško je zadel še na četrti zaporedni reprezentančni tekmi, tokrat je bil uspešen v 26. minuti tekme z Romunijo.

Slovenci premagali Romune

Boljši je bil prvi polčas

Članska nogometna reprezentanca je na predzadnji pripravljalni tekmi v koledarskem letu 2022 gostovala v Romuniji in zmagala z rezultatom 2:1 (2:0). V prvem polčasu sta za Slovence zadela Šeško in Šporar, za Romune je bil v 63. minuti srečanja uspešen Dragus. "Mislim, da smo zasluženo zmagali na težkem terenu. Dober prvi polčas, potem pa težave. Na koncu smo zdržali pritisk, nismo pa najbolje reagirali. Z veliko stvarmi sem zadovoljen, vidi se napredek. Smo pa namenoma tudi menjali, izpostavili nekatere igralce, ki mogoče niso v formi, vse to pa je en znak, kaj jih čaka, če se ne bodo pobrali. V prvem polčasu so bile stvari ta prave. Zmaga v Romuniji pa je vedno dobra," je po tekmi povedal selektor reprezentance Matjaž Kek.

"V drugem polčasu smo bili malo zmatrani"

"Od prvega polčasa se je videlo, da imamo energijo in željo, da zmagamo tekmo. Vsak fant je dal vse od sebe. Tu se nam je potem poznalo v nadaljevanju, imeli smo nekaj priložnosti, ko jih nismo izkoristili. Navsezadnje sva s Šporarjem zabila zadetek, kar je odločilo tekmo. V drugem polčasu smo imeli željo dokončati tekmo še boljše, a imam občutek, da je malo energije padlo, oz. smo bili zmatrani. Dobro smo oddelali in zmagali tekmo," je po tekmi povedal napadalec Benjamin Šeško. Radečan je znova zadel v reprezentančnem dresu. "Za reprezentanco je zmeraj lepo zadeti. To mi da zmeraj nekaj pozitivnega, daje mi dodatno energijo za tekme, ki prihajajo."

Tudi tokrat mu je podal Stojanovič

Tudi tokrat je Šešku za zadetek podal Peter Stojanovič. "Ravno po prvem polčasu sem mu rekel, da mi je spet podal in se mi je nasmejal. Vsi zadnji goli so bili z njegove podaje. Ja, zmeraj leti na mene," je še dodal po četrti zaporedni reprezentančni tekmi, na kateri je dosegel zadetek.

nogomet
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi